"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

10 Ιουνίου 2015

Αυτή είναι η ενωμένη Ευρώπη: Μια ακραία τραπεζιτική δικτατορία

 • «Η τοκογλυφία και η κερδοσκοπία των δανειστών και των χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και Αμερική,  είναι στην ουσία η κινητήριος δύναμη πίσω από την αδιαλλαξία και την αντιδημοκρατικότητα των ισχυρών χωρών».
 • Οι δυνατοί της ευρωπαϊκής λυκοφωλιάς επενδύουν στη δουλικότητα και την υποταγή των «εταίρων» τους.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 5/6/2015
 • Όποια και αν είναι η συνολική εκτίμηση που κάνει ο καθένας για τις πολιτικές κατευθύνσεις που επέλεξε η νέα ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να τους αναγνωριστεί πως έχουν καταφέρει κάτι πραγματικά χρήσιμο για τους λαούς της Ευρώπης σ’ αυτή την ιστορική συγκυρία.
 • Με την τακτική τους, Τσίπρας, Βαρουφάκης και η υπόλοιπη διαπραγματευτική ομάδα, έχουν αποκαλύψει τα όρια της δημοκρατικότητας και της δήθεν αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των λεγόμενων «θεσμών».
 • Οι εκβιασμοί, τα τελεσίγραφα και οι απειλές των Ευρωπαίων ηγετών και ειδικά του οικονομικού επιτελείου της Γερμανικής κυβέρνησης, η απαξίωση και η επιθετικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν της ελληνική πλευρά, έχουν πλέον κάνει ξεκάθαρο ακόμα και στους θετικά διακείμενους απέναντι στην Ένωση, πως οι δυνατοί της λυκοφωλιάς επενδύουν στη δουλικότητα και την υποταγή των «εταίρων» τους.
 • Ο Τσίπρας κάνει αυτό που δεν έκανε ο Αναστασιάδης το 2013 αλλά έκανε ο Χριστόφιας το 2012. Διαπραγματεύεται πραγματικά, τονίζοντας την ανάγκη η όποια συμφωνία να είναι βιώσιμη και ρεαλιστική, αφήνοντας χώρο για πραγματική ανάπτυξη και στήριξη του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων.
 • Η  νέα ελληνική κυβέρνηση, σε αντίθεση με την νυν κυπριακή αλλά σε αντιστοιχία με τη διακυβέρνηση της κυπριακής Αριστεράς που τόσο πολεμήθηκε από το εσωτερικό και το διεθνές κατεστημένο, υποδεικνύει στις ευρωπαϊκές ηγεσίες ένα πολύ απλό και βασικό κανόνα της αγοράς:
 • Πως χωρίς περιθώρια κρατικών επενδύσεων και με μείωση της αγοραστικής δύναμης για τους πολλούς, η επιδείνωση της ύφεσης στις χώρες που καταφεύγουν στους «μηχανισμούς» και τα «μνημόνια» είναι αναπόφευκτη.
Η ΝΕΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ
 • Η τοκογλυφία και η κερδοσκοπία των δανειστών και των χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και Αμερική,  είναι στην ουσία η κινητήριος δύναμη πίσω από την αδιαλλαξία και την αντιδημοκρατικότητα των ισχυρών χωρών.  Τα δισεκατομμύρια των ευρωπαίων φορολογούμενων περνούν μέσα από την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του νότου, για να καταλήξουν σχεδόν «απείρακτα» στα ταμεία των μεγάλων τραπεζών.
 • Τα δανειστικά προγράμματα των μνημονίων στις «υποτελείς χώρες» έχουν στην κυριολεξία διασώσει τις γερμανικές και άλλες βορειοευρωπαϊκές τράπεζες που από το 2008, λόγω των δικών τους ανοιγμάτων στην αμερικάνικη αγορά, κινδύνευαν να τιναχτούν στον αέρα.
 • Αποκαλυπτική αυτής της πραγματικότητας, είναι η επισήμανση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, εκπροσώπου της Βραζιλίας Πάολο Μπατίστα σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι τον περασμένο Μάρτη, πως «τα χρήματα δόθηκαν για να σωθούν  οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες όχι η Ελλάδα».
 • Όταν μια τέτοια καταγγελία γίνεται μέσα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα λόγια μάλλον περιττεύουν.
 • Μεγάλο μέρος της οικονομικής μαύρης τρύπας που δημιουργήθηκε κατά την αμερικάνικη τραπεζιτική κρίση, μεταφέρθηκε στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες και από εκεί, μέσω των ενωσιακών πολιτικών, στους «φτωχούς νότιους συγγενείς».
 • Οι χώρες μας είναι θύματα μια νέας αποικιοκρατικής επίθεσης με στόχο την οικονομική υποδούλωση της παρούσας και των επόμενων γενεών, την αφαίμαξη των λαών και την αρπαγή δημόσιου πλούτου. 
 • Αυτή είναι η ενωμένη Ευρώπη σήμερα. Μια ακραία τραπεζιτική δικτατορία των πολυεθνικών, στην οποία ακόμα και οι πιο κεντρώες πολιτικές και οικονομικές φιλοσοφίες στέλνονται στο πυρ το εξώτερον ως «κομμουνιστικές».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...