"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

7 Αυγούστου 2015

Οι απαράδεκτοι

Τι έγινε ρε παιδιά;
 • Από τις 22 Ιουνίου έχω να γράψω. Μια βδομάδα περίπου πριν από την εξαγγελία δημοψηφίσματος από την μνημονιακή –και με τη βούλα πλέον- διακυβέρνηση με κορμό το Σύριζα, και δυο πριν από το περήφανο ΟΧΙ της ελληνικής κοινωνίας.
 • Αυτής, που θέλει να πιστεύει ακόμα πως μπορεί να γίνει κάτι ουσιαστικό με την πολιτική και την κινηματική δράση.
Δεν έχω καταλάβει δυο πράγματα από την όλη κατάσταση που ακολούθησε:
 1. Γιατί ο Σύριζα και ειδικά η ομάδα που πλαισιώνει τον Τσίπρα, επέλεξε να πάει σε δημοψήφισμα εφόσον δεν είχε καμιά διάθεση να προκαλέσει τριγμούς σε αυτό που πολλές φορές περιέγραψαν οι ίδιοι ως μια στρέβλωση του ευρωπαϊκού-δημοκρατικού οράματος;
 2. Και γιατί το ΚΚΕ δεν βρήκε τους τρόπους να συνταχθεί στην κάλπη με το -ημιαφυπνισμένο έστω και για λόγους συζήτησης- κομμάτι της κοινωνίας που συνειδητοποιεί από λίγο έως πολύ πως δεν πάει άλλο με το ευρωσύστημα;
Τραγέλαφος εις διπλούν
 • Η εικόνα που τελικά μπορεί να σχηματίσει κάποιος από τη συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα και της ηγεσίας γενικά στην Αθήνα μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι τραγική και γελοία μαζί.
 • Λες και επιδίωξαν με το δημοψήφισμα να προχωρήσουν στην συνθηκολόγηση πάνω στις πλάτες του λαού. Να ευχόντουσαν ένα μοιρασμένο αποτέλεσμα το οποίο να χρησιμοποιούσαν ως άλλοθι και λαϊκή εντολή για υποταγή.
 • Αδυνατώ όμως παράλληλα να κατανοήσω τι εμπόδιζε το ΚΚΕ να κατέβει μαζί με την κοινωνία που αντιδρά και διεκδικεί, ενισχύοντας το ΟΧΙ με όλες του τις δυνάμεις, τις ίδια ώρα που ανοικτά και θαρρετά θα προειδοποιούσε για τα όρια του Σύριζα και την ενωσιακή (και ΝΑΤΟΪκή) του προσήλωση.
 • Ήταν μια ευκαιρία συμπόρευσης με το σύνολο της σκεπτόμενης μερίδας του λαού, μια βάση πάνω στην οποία θα μπορούσαν να οικοδομηθούν πλατύτερα δημοκρατικά μέτωπα και να έρθει το κόμμα σε επαφή με κόσμο και πολιτικά στελέχη που θέλουν το κάτι παραπάνω.
 • Η στάση του ΚΚΕ απέναντι στην κοινωνία που δείχνει διάθεση να αμφισβητήσει τα καθιερωμένα και τους μονόδρομους, ήταν ακόμα μια φορά αποκαρδιωτική.  
 • Δεν πάμε πουθενά μ’ αυτές τις λογικές και τις τακτικές σύντροφοι, νιώθω υποχρέωσή μου να το επαναλάβω και να επιμείνω σ’ αυτό.
 • Αλλοίμονο αν μπροστά στη δυνατότητα ή την πιθανότητα, έστω και την αμυδρότερη, τριγμών και ρωγμών στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, τα κομμουνιστικά κόμματα να αντιδρούν και να σχεδιάζουν με αυτό τον αυτιστικό τρόπο.
 • Δεν είναι αυτή η ιστορία μας. Δεν θα πετύχουμε τίποτα μ αυτή την περιχαράκωση. Δεν οδηγεί πουθενά.
Για την Αριστερή αντιπολίτευση
 • Για το Σύριζα πλην Αριστερής πλατφόρμας και άλλων εδώ κι εκεί - μέσα και έξω από το κυβερνών και μνημονιακό πλέον κόμμα, από τη στιγμή που δεν έχουν τη διάθεση ή την ιδεολογική ανάγκη να αμφισβητήσουν τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αυτά που μπορούν να λεχθούν είναι πραγματικά λίγα.
 • Λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, ο Τσίπρας δήλωνε πεπεισμένος πως ο κόσμος που είπε ΟΧΙ δεν έδωσε εντολή για έξοδο από το ευρωσύστημα. Ερμήνευσε δηλαδή το αποτέλεσμα όπως ήθελε, ευαρεστώντας το καθεστώς και τα παπαγαλάκια του.
 • Η αλήθεια είναι άλλη φυσικά: Η κοινωνία, με ξεκάθαρα ταξικά και ιδεολογικά κίνητρα, έδειξε έτοιμη να ρισκάρει μέχρι τέλους, πιστεύοντας πως βρήκε και την αντίστοιχη πολιτική βούληση για μια πορεία ανυποταγής.
 • Κι εκεί ακριβώς έπρεπε να βρίσκεται τώρα το ΚΚΕ, να συλλέγει την απογοήτευση προς το πολιτικό σύστημα του ευρωμονόδρομου. Με την προϋπόθεση, εννοείται, πως βρέθηκε χωρίς αμφιταλαντεύσεις και κολλήματα στο πλευρό του πιο αποφασισμένου κομματιού της κοινωνίας, όταν αυτό βρήκε την ευκαιρία να εκφραστεί στις πλατείες και την κάλπη.
 • Εν τη απουσία του ΚΚΕ από όλη αυτή τη νέα κινηματική ζύμωση – αφού θέτει ως προαπαιτούμενη τη συμπόρευση με το ΚΚΕ και όχι τη συμπόρευση του ΚΚΕ με την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη – είναι λογικό να αφεθεί σε άλλους ο χώρος για αυτή την πρωτοβουλία.
 • Την ώρα που συμβαίνει αυτό, όταν δηλαδή η Αριστερή πλατφόρμα του Σύριζα προσπαθεί να υπερασπιστεί το ΟΧΙ της κοινωνίας και να κτίσει πάνω σε αυτό ένα δημοκρατικό μέτωπο με αντιΝΑΤΟϊκό και ανεξαρτησιακό γενικά χαρακτήρα, οι φίλοι του ΚΚΕ στα μπλογκς βλέπουν στο πρόσωπο του Παναγιώτη Λαφαζάνη το νέο συστημικό ανάχωμα που θα παίξει το βρώμικο ρόλο της προδοσίας του λαού.
 • Η Αριστερή πλατφόρμα, ο Κώστας Λαπαβίτσας και άλλοι οργανωμένοι ή όχι που χλευάζονται από την ηγεσία του ΚΚΕ και τους αποδίδονται κακές προθέσεις και αντικομουνισμός, αντιπροσωπεύουν κατά τη δική μου εκτίμηση τον μοναδικό κίνδυνο αυτή τη στιγμή για το κατεστημένο στην Ελλάδα, συνεπακόλουθα στην Ευρώπη αλλά και στην Κύπρο σε κάποιο βαθμό.
 • Ήταν και είναι η πραγματική αντιπολίτευση όπως επεσήμανα από το Φλεβάρη σε κάποιο σχόλιο σε ανάρτηση μέσα σε διάλογο με φίλο του ΚΚΕ («Αριστερή αντιπολίτευση στο Σύριζα δεν θα κάνει το ΚΚΕ όπως υποψιαζόταν ή ανέμενε, αλλά η αριστερή αντιπολίτευση μέσα στο Σύριζα!»), και είναι λογικό να συγκεντρώνουν τα πυρά των συστημικών ΜΜΕ και της Δεξιάς.
 • Δεν ξέρω αν και κατά πόσο εδώ στην Κύπρο, οι φίλοι και μέλη του ΑΚΕΛ αλλά και ο κόσμος της Αριστεράς γενικά, κατανόησαν με αφορμή το δημοψήφισμα και την πολιτικοκοινωνική κατάσταση τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα τη λανθασμένη τακτική του ΚΚΕ, την ίδια ώρα που αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της ανυποχώρητης αντιιμπεριαλιστικής και αντικαπιταλιστικής, σοσιαλιστικής του τοποθέτησης.
 • Αυτό, θα το ξαναπώ, όλοι έχουμε άλλωστε το δικαίωμα της άποψης, δεν είναι μαρξισμός-λενινισμός. Ούτε καν σταλινισμός.
 • Δεν γίνεται να αποτελούν άλλοι το φόβητρο των μικρομεγαλοαστών στις συγκεντρώσεις του ΝΑΙ και να τρομάζουν το σταλινισμό του Σύριζα και του Λαφαζάνη πχ, περισσότερο απ το δικό μας!
 • Κάτι δε πάει καλά σύντροφοι… Μήπως τους γινόμαστε υπερβολικά βολικοί;
 • Γιατί εδώ στην Κύπρο κτίζουμε ενωτικές πλατφόρμες μίνιμουμ συναντίληψης και διεκδίκησης με φορείς που αποδειγμένα και πλειστάκις ξεπούλησαν το δημόσιο συμφέρον και τους συνδικαλιστικούς αγώνες…
 • Δεν εγκαταλείπουμε όμως σε καμιά περίπτωση τον αγώνα για την ενότητα των ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων και της διάχυσης των αντιιμπεριαλιστικών-αντιφασιστικών-ταξικών θέσεων του κόμματος στην σκεπτόμενη κοινωνία.
 • Ή εμείς εδώ με τις ανοικτές πλατφόρμες, είτε εσείς εκεί με τις χωριστές πορείες και συγκεντρώσεις, με την περιχαράκωση και το δόγμα «ελάτε εσείς - εδώ το φως το αληθινόν», τα κάνουμε θάλασσα…
 • Και είναι βασικό να το ξεκαθαρίσουμε πριν κάνουμε οποιαδήποτε σκέψη, πόσο δε συζήτηση για το μέλλον της Αριστεράς και για σοσιαλισμό.
Ο σοσιαλισμός δεν είναι νομοτέλεια  
 • Ο ηγετικός ρόλος του κόμματος στις εξελίξεις δεν μπορεί να τίθεται ως προαπαιτούμενο και εκ των ων ουκ άνευ αλλά να αποδεικνύεται κάθε φορά στην πράξη και σε κάθε κρίσιμη καμπή.
 • Το κόμμα πηγαίνει στις μάζες εκεί όπου εκδηλώνονται μαζικά, δημοκρατικά και πολιτισμένα για δίκαια, έστω και ελλιπή αιτήματα. Δεν περιμένουμε τις μάζες να προσπεράσουν τον κάθε κομπογιαννίτη των λαϊκών αγώνων και να συνταχθεί με το κόμμα μας μετά από άπειρες διαδικασίες δοκιμής και λάθους.
 • Ο κόσμος αυτός δεν θα μας εμπιστευτεί ποτέ αφού στην ουσία δεν εισέπραξε και ποτέ την κομματική κατανόηση για τις περιορισμένες του δυνατότητες μέσα στις συγκεκριμένες αυτές συνθήκες. Συνθήκες που ελαχιστοποιούν την πολιτικοποίηση και ειδικά την ταξική/ διεθνιστική φιλοσοφία και που ευνοούν τη συντήρηση και την αντεπαναστατικότητα.
 • Επιμένω, και κλείνω, στο δρόμο των δημοκρατικών –αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων εξουσίας της Νότιας Αμερικής, στο δρόμο που προσπαθεί να δημιουργήσει το ΑΚΕΛ εδώ στην Κύπρο, σε συμμαχία με κεντρώες πολιτικές δυνάμεις με αντιφασιστικά και αντινεοφίλ αντανακλαστικά.
 • Με πρόσωπα και οργανωμένες ομάδες ή συντεχνίες που θέλουν να οικοδομήσουν αντιστάσεις, σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, σε συμμαχία με τους ανθρώπους της αξιοπρέπειας, της γνώσης και του οράματος.
 • Τους ανθρώπους της δικαιοσύνης και της ειρήνης που σίγουρα βρίσκονται παντού, σ όλες τις ταξικές και ιδεολογικές διαστρωματώσεις ακόμα και μέσα στους αστούς και τους επιχειρηματίες.
 • Ο σοσιαλισμός είναι πρώτα απ όλα ένα πολιτικό βίωμα ενότητας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, των υγιών – αντεθνικιστικών συνειδήσεων που τιμούν τους λαϊκούς αγώνες και τη συνεισφορά της Αριστεράς γενικότερα στην πρόοδο του πολιτισμού.
 • Δεν είναι κάτι που θα ‘ρθει ως νομοτέλεια και αναπόδραστα αλλά θα είναι το αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης και της συμπόρευσης του κόμματος και της δημοκρατικής παράταξης.
 • Της παράταξης που παίρνει σε κρίσιμες καμπές ταξικής και ιδεολογικής αναμέτρησης, τη θετικότερη υπό τις περιστάσεις, θέση και στάση.

45 σχόλια:

 1. Φίλε Νέε<,
  Καλωσόρισες πίσω στα blogger-ικά!

  Κι επέτρεψε [για την ώρα] ΜΟΥ δύο σχόλια – το ένα βγήκε και μακρινάρι:
  1. Γράφεις: «Ο ηγετικός ρόλος του κόμματος στις εξελίξεις δεν μπορεί να τίθεται ως προαπαιτούμενο και εκ των ων ουκ άνευ αλλά να αποδεικνύεται κάθε φορά στην πράξη και σε κάθε κρίσιμη καμπή...» --- Συμφωνώ κι επαυξάνω! Όμως αυτό, απαιτεί να υπάρχουν ανιδιοτελή κι αφοσιωμένα “κομματόσκυλα”!

  [Ακολουθεί το δεύτερο και μακρύτερο μέρος]...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. [Και το δεύτερο μέρος]...

  2. Επίσης λες: «Επιμένω [...] στο δρόμο των δημοκρατικών –αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων εξουσίας της Νότιας Αμερικής, στο δρόμο που προσπαθεί να δημιουργήσει το ΑΚΕΛ εδώ στην Κύπρο, σε συμμαχία με κεντρώες πολιτικές δυνάμεις με αντιφασιστικά και αντινεοφίλ αντανακλαστικά...» --- Η υπάρχουσα πολιτική/κομματική γεωγραφία του τόπου (ΜΑΣ), με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που έχει ο κεντρώος πολιτικός χώρος [ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι, “Συμμαχία Πολιτών”], που βασικά συναποτελούν ένα συνονθύλευμα από εθνικιστικές, ρατσιστικές, αντιμεταναστευτικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές καταστάσεις, δεν ευνοεί προοπτικές για τέτοιες συμμαχίες. Ο χώρος αυτός, όπως τον γνωρίσαμε μετά το 1974 κι όπως λειτούργησε μέχρι το 1985 περίπου [κι δεν είναι τυχαία η ημερομηνία που βάζω], έχει παίξει κι έχει εξαντλήσει τον ιστορικό του ρόλο, ενώ τα περί «εθνικής ενότητας», χωρίς κοινωνικο-ταξικό περιεχόμενο αποτελούν αερολογίες και λουβάνες.

  Στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου [και πιο συγκεκριμένα στην πολιτική γεωγραφία της χώρας ΜΑΣ] και δη τον χωρο του λεγόμενου Κέντρου πρέπει να επέλθουν ουσιαστικές αλλαγές κι αναπροσαρμογές. Στον χώρο της (Κεντρο)Δεξιάς από τη μια, πρέπει επιτέλους όσοι θέλουν να λέγονται φιλελεύθεροι να ξεφύγουν από πολιτικούς χώρους που χαρακτηρίζονται από καθεστωτικές αντιλήψεις, συντηρητισμό, εθνικισμό, αυταρχικότητα και θρησκοληψία και στον χώρο της Κεντροαριστεράς από την άλλη, οι πραγματικά Αριστεροί κι αριστερίζοντες να δημιουργήσουν τις δικές τους πολιτικές κινήσεις για να προβάλουν το δικό τους αριστερό όραμα, κάτι που θα τους φέρει κοντά και με άλλες αριστερές πολιτικές δυνάμεις. Όλ’ αυτά θα δημιουργήσουν με τη σειρά τους τις προϋποθέσεις για περιορισμό και πολιτική απομόνωση της ακροδεξιάς από τη μια, ενώ από την άλλη θα καταστεί δυνατή η δημιουργία συμμαχιών με ξεκάθαρο δημοκρατικό [αντι-εθνικιστικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό κι αντι-νεοφιλελεύθερο] και αντι-ιμπεριαλιστικό περιεχόμενο. Τούτο θα δώσει περαιτέρω ώθηση και δυναμική στους λαϊκούς αγώνες και θα ριζοσπαστικοποιήσει προς τα αριστερά κι άλλο κόσμο, με βάσιμη πλέον την προοπτική να τεθούν και ξεκάθαροι αντικαπιταλιστικοί/σοσιαλιστικοί προσανατολισμοί και στόχοι...
  Η συνεχιζόμενη καπιταλιστική κρίση δημιουργεί τις αντικειμενικές συνθήκες και προϋποθέσεις για ρήξεις, ανατροπές και διαφοροποιήσεις στο χώρο του Κέντρου αλλά και της ίδιας της Δεξιάς. Φαίνεται όμως, πως λόγω κεκτημένου αντικομμουνισμού κι αντιΑΚΕΛισμού [που πήρε νέες διαστάσεις κατά την πενταετή διακυβέρνηση Χριστόφια] η κυπριακή Αριστερά [ΑΚΕΛ και εξωκοινοβουλευτική Αριστερά] δεν μπορεί να αποκομίσει ουσιαστικά πολιτικά οφέλη. Πολύς κόσμος [ακόμα και με αριστερές καταβολές] οδηγείται προς την απολιτικοποίηση, ή γίνεται ευάλωτος σε λαϊκίστικες ακροδεξιές ρητορείες. Ίσως να είναι πιο ενδεδειγμένο, για την κυπριακή Αριστερά, αντί να προσπαθεί να προσεταιριστεί τους όποιους δυσαρεστημένους και διαφωνούντες (με αριστερίζοντες πλέον ορίζοντες] ψηφοφόρους του Κέντρου και της Δεξιάς, να τους αφήσει (ελεύθερους κι ανενόχλητους) να δημιουργήσουν τους δικούς τους πολιτικούς σχηματισμούς [εφόσον το επιθυμούν και το θέλουν], χωρίς να επιδιώκει να τους καπελώσει, κι ακολούθως να αναζητήσει ή/και να επιδιώξει [η Αριστερά] τη δημιουργία αντι-ιμπεριαλιστικών, αντι-νεοφιλελεύθερων συμμαχιών ή μετώπων μαζί τους. Κι αν το Κόμμα έχει τη μαγκιά κι τις δυνάμεις, θα διεκδικήσει και θα πετύχει [σ’ αυτές τις συμμαχίες και μέτωπα] τον «ηγετικό ρόλο» στον οποίο αναφέρθηκα στο σημείο 1., πιο πάνω... Εκτός κι αν φοβάται, ή/και αρέσκεται να λειτουργεί και να δρα από μόνο του...
  [Θα αποφύγω επιμελώς τους όποιους συσχετισμούς και συγκρίσεις μεταξύ κυπριακού και ελλαδικού χώρου με αναφορές στο ΑΚΕΛ, τον ΣΥΡΙΖΑ, την “Αριστερή Πλατφόρμα” και το ΚΚΕ]...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σου φίλε Anef, χαίρομαι που ξαναβρίσκω χρόνο να γράψω και να συζητήσω με κόσμο που έχει τις ίδιες ανησυχίες!

   Δεν νομίζω πως λέμε κάτι διαφορετικό γύρω από το ζήτημα των συνεργασιών, μιλώ για "...συμμαχία με κεντρώες πολιτικές δυνάμεις με αντιφασιστικά και αντινεοφίλ αντανακλαστικά - Με πρόσωπα και οργανωμένες ομάδες ή συντεχνίες που θέλουν να οικοδομήσουν αντιστάσεις".

   Το ίδιο λες και συ στις τελευταίες σου γραμμές.

   Σίγουρα τα υπάρχοντα κόμματα του λεγόμενου κέντρου στην Κύπρο δεν προσφέρονται, για αντινεοφιλ-αντιιμπεριαλιστικές-αντιφασιστικές συνεργασίες. Υπάρχουν όμως δημοκρατικές δυνάμεις διάσπαρτες παντού, όπως έδειξε ο β' γύρος των προηγούμενων προεδρικών εκλογών.

   Θα ήθελα όμως να σχολιάσεις το βασικό νομίζω ερώτημα της ανάρτησης: "Ή εμείς εδώ με τις ανοικτές πλατφόρμες, είτε εσείς εκεί με τις χωριστές πορείες και συγκεντρώσεις, με την περιχαράκωση και το δόγμα «ελάτε εσείς - εδώ το φως το αληθινόν», τα κάνουμε θάλασσα…"

   Δεν γίνεται να κοτσάρουμε σε όλα τα ερωτήματα ένα "είναι άλλες οι συνθήκες" στις δύο χώρες για να αποφεύγουμε να απαντήσουμε σε βασικά ζητήματα τακτικής που νομίζω πως έχουν γιουνιβέρσαλ χρήση.

   Γιατί δηλαδή να μην πούμε πως ενώ στην Κύπρο το ΑΚΕΛ έχει εξαντλήσει σε ένα μεγάλο βαθμό τα περιθόρια για συνεργασίες λόγω του μεγέθους και της ανοικτής του προσέγγισης, στην Ελλάδα φαίνεται να υπάρχει γνήσιο δημοκρατικό υλικό και εκτός ΚΚΕ και άρα υπάρχει χώρος για συνεργασίες;

   Να το αφήσουμε ασχολίαστο;

   Θεωρώ πως αν δεν ξεκαθαρίσουμε τα ζητήματα τακτικής (στην προκειμένη να διαλέξουμε ένα δρόμο και μια μέθοδο που αντικειμενικά μπορεί να οδηγήσει κάπου) καμιά συζήτηση περι σοσιαλισμού και αριστεράς δεν μπορεί να γίνεται.

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος8/8/15, 7:20 μ.μ.

  Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πως ο απαράδεκτος είσαι εσύ. Αν δεν γνωρίζεις στοιχειώδη Μαρξισμό-Λενινισμό να μην επικαλείσαι τουλάχιστον το όνομα του. Από ροζιαλιστές χορτάσαμε.

  Μετά από την τριετία 12-15, μετά που μας μπαρούφιαζες ότι ο Σύριζα είναι προοδευτική επιλογή για την Ελλάδα, καλυμμένο αντικκεδισμό με την δικαιολογία "το ΚΚΕ δεν είναι κοντά στο λαό και τις ανησυχίες του", έρχεσαι να την πέσεις πάνω στο ΚΚΕ για να δικαιολογήσεις ποιους, τον Λαφαζάνη και την παρέα του. Πέντε πλάσματα και μια ιστοσελίδα κυριολεκτικά. Αυτούς που ήταν μέσα σε αυτό τον κατήφορο από την πρώτη μέρα. Τους χειρότερους όλων, που πήραν θέσεις και αρνήθηκαν να αναλάβουν ευθύνες του μνημονίου που έφεραν μαζί με τους άλλους. Σήμερα μας λές ότι είναι απαράδεκτος ο Τσίπρας επειδή πήγε ενάντια στην λαική βούληση, σε ένα δημοψήφισμα που έφτιαξε συγκεκριμένα για να ενδυναμώσει την δική του θέση στην εξουσία. Η πισινή που κρατούσες και εσύ και διάφοροι άλλοι για τον Σύριζα ήταν ακριβώς για να έχετε χώρο να μην αναλάβετε το μερίδιο ευθύνης με αυτά που λέγατε σε αυτή την τραγωδία. Η απάντηση σου ότι ο Λαφαζάνης είναι επικίνδυνος είναι επειδή τον κακολογούν στα ΜΜΕ, αν είναι δυνατόν, ούτε ανάλυση μωρού 5 χρονών δεν είναι τόσο βλακώδης.

  Αν το κάνεις αυτό για να δικαιολογήσεις τα λάθη και την πορεία του ΑΚΕΛ είσαι διπλά υπεύθυνος. Τι θέλεις να γίνει το ΑΚΕΛ, ένα κόμμα χωρίς λαική βάση με φουσκωμένα εκλογικά αποτελέσματα από εκλογικές καμπάνιες, χωρίς ουσιαστικό διάλογο, με πέντε πλάσματα να παίρνουν αποφάσεις και να λένε πως είναι καλύτεροι διαπραγματευτές από τη δεξιά, στο τέλος να φέρνουν το χειρότερο μνημόνιο; Ένα κόμμα που να βολοδέρνει με το κάθε ΔΗΚΟ και την κάθε ΕΔΕΚ και να μην αναλαμβάνει εξουσία ο λαός μέσω της λαικής συμμαχίας. ΜΕ τέτοια μυαλά το κόμμα θα γίνει 5% όχι με το να κάνει σοβαρές αναλύσεις της κατάστασης.

  Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει πράγματι η Ελλάδα και δεν το κατάλαβα μέσα από την τεμπελιά των σημείων που παραθέτεις χωρίς καθόλου ανάλυση, τότε το λαικό κίνημα να σου θυμίσω δεν είναι οι πρώην ΠΑΣΟΚοι μικροαστοί, που μετακόμισαν σε μια νύχτα στον Σύριζα, αλλά το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Η μη ανάλυση σου είτε από τεμπελιά είτε από συνειδητό οπορουνισμό είναι ενάντια στην εργατική τάξη.

  Η λογική της προσέγγισης σου στην Ελλάδα αν μεταφερτεί στην Κύπρο καταλήγει απλά σε αντιΑΚΕΛισμό, καταλήγει σε φούσκωμα αυτών των εξωκοινοβουλευτικών όπως την Δράσυ. Δεν θα κάνετε το ΑΚΕΛ αριστερή μπαρούφα.

  Δήμητρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ηρέμησε Δήμητρα μου και μην χρησιμοποιείς επίθετα και χαρακτηρισμούς. Ότι επιχειρήματα έχεις μπορείς να τα βάλεις κάτω με ψυχραιμία.

   Διαγραφή
  2. Πάντως, θα πρέπει να ξέρεις πως όποιο όνομα και να βάλεις κάτω από τα σχόλιά σου, είναι εύκολο (από την αδυναμία σου να αποφύγεις τις γνωστές σου μεθόδους) να γίνεις αντιληπτή.
   Φυσικά, αυτό που μας ενδιαφέρει πάντα είναι να βγαίνει κάποιο συμπέρασμα από την θέση και την αντίθεση, ανεξάρτητα από τους φορείς τους.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος10/8/15, 5:36 μ.μ.

   Δεν είναι θέμα να χωστώ από εσένα ούτε αφορά κανένα η προσωπική μου ταυτότητα, πάω σύμφωνα με τους κανόνες του διαδικτυακού παιχνιδιού δεν έχουμε προσωπικά μεταξύ μας πολιτικές θέσεις λέμε. Τα επιχειρήματα είναι αμέτρητα, εαν είχες ειλικρινές προθέσεις στα άρθρα σου θα παραδεχόσουν τα λάθη σου. Αυτό το κείμενο με εξόργισε (είμαστε ανθρώποι έχουμε και ξεσπάσματα βλέπεις) διότι για μένα απέδειξες πως δεν έχεις πρόθεση τον Σοσιαλσιμό και τη Ειρήνη όπως λες, αλλά να προβάλεις μια συγκεκριμένη αποδεδειγμένα λανθασμένη πλέον άποψη. Ας μην λες τουλάχιστον πως είσαι φιλοκομμουνιστής, μαρξιστής ή ότιδήποτε άλλο, βρες επιχειρήματα με θεωρητικούς και ρεύματα που αρχίζουν και τελειώνουν με αστική δημοκρατία και τη διαφύλαξη της. Τα αντι-ιμπεριαλιστικά που λες είναι αντίθετα με τις θέσεις που προβάλεις, θεωρώ πλέον πως το γνωρίζεις. Το ερώτημα μου είναι σαφές, θες το ΑΚΕΛ να γίνει αριστερή πλατφόρμα; Πες το ξεκάθαρα.

   Δήμητρα.

   Διαγραφή
  4. Ας τα σάπια ρε, μα που έμαθες (ή ποιος σου έμαθεν) τούντη διαλεκτική της διαστρέβλωσης τζιαι της υποβολής.
   Εν έχεις να προσφέρεις τίποτε σε μια σοβαρή συζήτηση (με σοβαρούς ανθρώπους) για αυτό τζιαι είσαι καμένη που σιέρι, πράμα που σε κάμνει να μεν μπορείς να σταθείς με ένα όνομα σε κάθε συζήτηση σε όλο το δίκτυο.

   Είσαι ένα καμένο χαρτί, νόμισμα χωρίς αντίκρυσμα.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος11/8/15, 11:06 π.μ.

   Mα τζιαι εμένα απεκάλεσες με καμένη που σιέρη τζιαι παρανοϊική, τζιαι είμαι τζιαι αρσενικός (!!!) τζιαι καμία σχέση εν έχω με την Δήμητρα που πάνω... Σε ποιάν αναφέρεσε Νέε τζιαι αφορίζεις;;;;; Θωρείς φαντάσματα τζιαι γι'αυτό όποιος σου απαντήσει σοβαρά στες πελλάρες που λαλείς "εν καμένη που σιέρη τζιαι παρανοϊκή". Αλλά κατα τ'άλλα εσύ είσαι ο πασh δημοκρατικός τζιαι διαλεκτικός .

   Αλουπός

   Διαγραφή
  6. Νέε,

   Οοοπςςς μετά τη Δήμητρα, κατέφτασε κι ο Αλουπός! Εφαντάστηκες να κάνει την εμφάνιση του και ο χαφιές ψευδονόματι πρόσφυγας; Θα τριτώσει το κακό και κατά που σε βλέπω θα χρειαστεί να κάνεις και κάνα Άγιο Ευχέλαιο…

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος11/8/15, 6:17 μ.μ.

   Κοίτα, χαμένο κορμί ίσως να είμαι διότι με τέτοιες πολιτικές που βάζεις μπροστά σίγουρα δεν έχω μέλλον στον τόπο μου. Δεν θα μετρήσουμε τις διαλεκτικές μας. Τα βιβλία είναι εκεί, η πραγματικότητα είναι εκεί. Το αν είσαι σωστός φάνηκε αντικειμενικά. Υποστήριξες "κριτικά" για να μεν αναλάβεις ευθύνες μετά, αλλά υποστήριξες Σύριζα. Δεν είδα μια αυτοκριτική στον τρόπο που παρουσιάζεις τα θέματα, αν μη τι άλλο αφού βγήκε το αντίθετο από αυτό που έλεγες. Αμέσως η έγνοια σου ήταν να την πεις στον Τσίπρα και την ομάδα του και στο ΚΚΕ. Αν είναι αυτό διαλεκτικό, τότε ναι δεν ξέρω από διαλεκτική.

   Λοιπόν, δεν απαντάς γι' αυτό υποθέτω πως κάπου άγγιξα. Το μπλογκ αυτό πλέον για μένα θεωρείται Λαφαζανικό ενίοτε Καζακικό στα οικονομικά θέματα (οτιδήποτε για να χτυπήσει τις απόψεις του ΚΚΕ που προφανώς υπάρχουν ακόμα στην Κύπρο) και προσπαθεί να περάσει τέτοιες ιδέες. Δεν προσφέρει συζήτηση πλέον είναι ξεκάθαρο, διότι αν το αντίθετο ήταν το αληθές θα παραδεχόταν κάποια πράματα και δεν θα διαστρέβλωνε τις θέσεις του ταξικού κινήματος στην Ελλάδα προς όφελος γκρουπούσκουλων και οπορτουνιστικών ομάδων. Τωρά αν θέλεις να το πάρεις στο προσωπικό τι να σου πω. Ας είναι, όλοι κρίνονται.

   Άνεφ δεν εκατάλαβα για ποιους χαφιέδες μιλάς και γιατί με κατατάσσεις μέσα στην ομάδα που έκανες αυθαίρετα. Χαφιές μάλλον για σένα είναι όποιος διαφωνεί μαζί σου και δεν είναι νεοφιλελεύθερος διότι είναι πολύ εύκολο. Το πιο πιθανόν για να γνωρίζεις άτομα και καταστάσεις να ξέρεις και τα προσωπικά μας. Για να είσαι χαφιές πρέπει να γνωρίζεις πράματα και να καρφώνεις, πάντως εγώ ούτε τα ονόματα σας ξέρω, ούτε το ποιον σας, ούτε με ενδιαφέρουν διότι το θέμα δεν είναι προσωπικό. Σας διάβαζα, αλλά με αυτά που συνεχίζετε να λέτε για μένα έχετε αποδείξει πως σκοπός σας δεν είναι ο διάλογος αλλά μια συγκεκριμένη γραμμή. Επειδή με ενδιαφέρει η χώρα μου δεν θα ήθελα το μοναδικό ανάχωμα της εργατικής τάξης να καταλήξει στα χάλια της Ελλάδας, αυτά που προωθείτε.

   Καλή συνέχεια με τα φαντάσματα σας.

   Δήμητρα.

   Διαγραφή
  8. Το "καμένο χαρτί" έγινε "χαμένο κορμί"... ας είναι...συ είπας...

   Κοίτα κα Δήμητρα (τούντο μήνα). Εδώ τα σάπια σου δεν πιάννουν τόπο. Εδώ σου κατεβάζει ένα-ένα τα σημεία ο Άνευ αλλά δεν μπαίνεις στον κόπο γιατί προφανώς δεν μπορείς να κάμεις συζήτηση με σοβαρό κόσμο, τζιαι θ ασχοληθώ εγώ μαζί σου στη βάση των υποβολών που αποφασίζεις να χρησιμοποιήσεις;

   Είσαι γνωστή μπλόγκερ, από το 2010 όπως κι εγώ, κι αν δεν ήσουν καμένο χαρτί όπως σε χαρακτηρίζω, θα είχες και την ικανότητα να χρησιμοποιήσεις τον λογαριασμό σου για να σχολιάζεις. Δεν το κάνεις όμως γιατί δεν έχεις τα μούτρα να το χρησιμοποιήσεις και θα μας επιτρέψεις έτσι να σε αντιπαραβάλουμε με δικά σου παλιά σχόλια και γραφτά...

   Γιατι σίγουρα χρειάζεσαι άλλο όνομα για να το παίξεις υπερασπιστής του ΑΚΕΛ ενώ με το κανονικό σου ανέλαβες εδώ και καιρό, και στα μπλογκ, και στο φμ να το διασπάσεις και να το αποδομήσεις...

   Σου είπα, ασε τα σάπια. Εδώ προσπαθούμε να κάνουμε σοβαρές συζητήσεις με κόσμο επιπέδου. Δεν είσαι για δαμαί.

   Διαγραφή
  9. Κυρία Δήμητρα,

   Επανέρχομαι [τώρα που ξαναβρήκα χρόνο] για να σχολιάσω την αντίδραση (και το κακοφάνισμα) ΣΟΥ όταν αναφέρθηκα στον (διαδικτυακό) χαφιεδισμό του καθικιού που υπογράφει με το ψευδώνυμο πρόσφυγας. Τώρα γιατί θίχτηκες και αγκρίστηκες ΕΣΥ δεν κατάλαβα. Να ΣΕ ενημερώσω προκαταβολικά πάντως ότι, θα είμαι ιδιαίτερα αψύς στις τοποθετήσεις ΜΟΥ γιατί κρίνω, με βάση τα δεδομένα που έχω μπροστά, ότι ΜΟΥ συμπεριφέρθηκες μονόπαντα, επιλεκτικά, με προκατάληψη και κατ’ επέκταση και υποκριτικά. Και θα επεξηγήσω πιο κάτω τους λόγους γι’ αυτήν ΜΟΥ τη θέση και η οποία ΚΑΜΙΑ σχέση έχει με το αυθαίρετο συμπέρασμα ΣΟΥ ότι «Χαφιές μάλλον για μένα είναι όποιος διαφωνεί μαζί μου και δεν είναι νεοφιλελεύθερος...» Αντί κουβέντες σοβαρές, λαλείς ΜΑΣ μουσκουρούθκια!

   Κατ’ αρχάς ΠΡΕΠΕΙ να είναι σαφές [σ’ όποιον καταλαβαίνει ελληνικά] ότι ΚΑΜΙΑ αιχμή ή υπονοούμενο άφησα σε βάρος ΣΟΥ για χαφιεδισμό. «ΧΑΦΙΕ» ονόμασα το καθίκι που υπογράφει με το ψευδώνυμο πρόσφυγας... Σε περιέλαβα όμως στην Τριάδα [Δήμητρα, Αλουπός, πρόσφυγας] γιατί η γραφίδα ΣΑΣ είναι το ίδιο επιθετική, το ίδιο εριστική, το ίδιο απαξιωτική και το ίδιο υπεροπτική. Μόνο που ο σκατάς ο πρόσφυγας είναι και χαφιές. Λειτουργεί ακριβώς με το τρόπο που ΕΣΥ περιγράφεις πιο πάνω: «Για να είσαι χαφιές πρέπει να γνωρίζεις πράματα και να καρφώνεις...» κι ακριβώς αυτό έκανε και ο χαφιές ονόματι πρόσφυγας... Αποκάλυψε στοιχεία που γνωρίζει [δεν ξέρω πώς!] για ΜΕΝΑ και τον Νέο… [Και δεν το ‘χει κάνει μόνο εδώ, α αλλά και πριν δυο περίπου μήνες στο Lenin Reloaded]…
   Κι ΕΣΥ είδες τη πράξη ΤΟΥ, αλλά ΔΕΝ είπες κουβέντα!!! Λούφαξες! Βγήκες μάλιστα να ΜΑΣ παίξεις και τη θιγμένη! ΔΕΝ τόλμησες [αν και παρουσιάζεσαι και ως κομουνίστρια τζιαι baș μαρξίστρια!] να αρθρώσεις λέξη και να επικρίνεις την επαίσχυντη κι αισχρή πράξη ενός ομοϊδεάτη ΣΟΥ, [μια και δηλώνει κι αυτός φιλο-ΚΚΕ - να τον χαίρεστε πάντως!] να αποκαλύψει ονόματα, τόπους διαμονής, επαγγέλματα κι άλλα στοιχεία, τόσο δικά ΜΟΥ όσο και του Blogοδεσπότη “Νέου”. Ενώ δηλώνεις [για το άτομο ΣΟΥ] ότι «δεν αφορά κανένα η προσωπική σου ταυτότητα» και ότι «πάεις σύμφωνα με τους κανόνες του διαδικτυακού παιχνιδιού», απέφυγες επιμελώς να σχολιάσεις τη χαφιεδίστικη πράξη του καθικιού ονόματι “πρόσφυγας”
   Και μην ΜΟΥ πεις ότι δεν είδες τα σχόλια του Χαφιέ [τρία στον αριθμό] γιατί (ορθώς) τα διάγραψε ο Νέος, γιατί ναι μεν μπορεί να μην «έχω μάθει μαρξισμό», αλλά ΔΕΝ είμαστε κι αφελείς και γενικώς αδαείς κι ούτε φαντασιόπληκτοι, όπως ΜΑΣ θεωρείς... Λοιπόν, άφησες σχόλιο εδώ σ’ αυτό το blog στις 5:53 μ.μ. [link: http://newgreekcypriot.blogspot.com/2015/08/blog-post.html?showComment=1439304786944#c873445714105256338], που σημαίνει ότι είχες μπει στο blog ΠΡΙΝ ο Blogοδεσπότης Νέο διαγράψει τα χαφιεδίστικα σχόλια του υπό αναφορά Ρουφκιάνου˙ τη διαγραφή ο Νέος την έκανε μερικά λεπτά μετά τις 6:00 μ.μ.!... Γι’ αυτό άσε τις ηθικολογίες και τα ψευτοκακοφανίσματα!

   Στο μεταξύ ο γνωστός Ρουφκιανο –πρόσφυγας επανήλθε και ξανάφησε τα χαφιεγραφήματα και τις αισχρότητες ΤΟΥ, τα οποία φυσικά ξαναδιαγράφηκαν. Είναι πασιφανές ότι έχει πάθει παράκρουση! Τί προσπαθεί να πετύχει με την αποκάλυψη ταυτοτήτων; Ας τον μαζέψουν επιτέλους! Αποτελεί προσβολή για όποιο θέλει να αποκαλεί εαυτόν κομμουνιστή η ανοχή ενός χαφιέ!
   Είσαι ρουφκιανός ΡΕΕΕΕΕ καθίκι!!!

   Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  11. Το ξαναγράφω για να απαντήσω και στην προσωπική κατηγορία.

   Χαμένο χαρτί, έκαμα λάθος!

   Αν νομίζεις ότι το θέμα είναι να αντιπαραβάλεις παλιά μου σχόλια τότε δεν έχεις καταλάβει για τι πράμα μιλάμε. Δεν είναι Δήμητρα εναντίων Νέος εδώ, είναι μια πολιτική πρόταση και η φανέρωση της απατεωνιάς. Η απατεωνιά είναι ξεκάθαρη από την στιγμή που φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο αυτή η γραμμή που υποστήριξες και συνεχίζεις να την προωθείς με διαστρέβλωση του εργατικού κινήματος μιας άλλης χώρας. Το πρόβλημα είναι αν τα είπα καλά ή όχι στο παρελθόν; Άτε ας πούμεν πως εγώ ότι είπα είναι λάθος, τι κερδίζεις με αυτό;

   Για να συνεχίζεται το προσωπικό από μέρους σου Νέε φαίνεται πως σε κρούζει καταβάθος να ονοματίσεις αλλά δεν μπορείς διότι έχεις πει άλλους χαφιέδες. Είμαι σίγουρη πως θα βρεις τον τρόπο να πεις όσες προσωπικές πληροφορίες μπορείς σε όποιον μπορείς. Τα γραφόμενα σου είναι εκεί. Αλλά, αν κρίνω από τις πληροφορίες που παραθέτεις μάλλον δεν γνωρίζεις καλά το θέμα σου (εμένα δηλαδή αφού μιαν πολιτική απάντηση δεν έδωσες σε τόσα σχόλια) ή λες ψέματα συνειδητά, διότι μπλόγκερ δεν είμαι ούτε ήμουν ποτέ, ούτε έχω γράψει οτιδήποτε για να διασπάσω όπως λες το ΑΚΕΛ (που αυτή η κατηγορία πραγματικά είναι για τα πανηγύρια, να διασπαστεί το ΑΚΕΛ από τα σχόλια μιας ασήμαντης στο fb, φαντάζουμαι καταλαβαίνεις πόσο γελοία ακούγονται όλα αυτά). Βλέπω άλλαξες και τον τρόπο για την διεξαγωγή σχολίων. Αν είναι να μιλάμε όλες και όλοι με τα πραγματικά μας επίθετα κάνε το στους κανόνες του ιστολογίου σου.

   Μην ανησυχείς Νέε θα σε αφήσω να αναπτύξεις την Λαφαζανική αντι-ιμπεριαλιστική θεωρεία (που ήταν βασικό στέλεχος της αντι-ιμπεριαλιστικής κυβέρνησης του ΝΑΤΟ) ανενόχλητος χωρίς αντίλογο, ειδικά για τις θέσεις του στο Κυπριακό δεν θα πούμε τίποτε διότι είναι σαν να κλέβεις εκκλησία με τόσο εθνικισμό, θα απαντώ μόνο σε προσωπικές επιθέσεις αν δεν σε πειράζει. Έχεις δίκαιο δεν είμαι για δαμαί, αυτό έλεγε νομίζω και το επιθετικό μου πρώτο σχόλιο ότι κανεί με τις πολιτικές απατεωνιές.

   Δεν είδα τίποτε Ανεφ, δεν θεωρώ πως είναι δουλειά μου να νεκατώνουμαι στα προσωπικά άλλων αλλά πραγματικά δεν τα είδα κιόλας. Στην κατηγορία με τους επιθετικούς βάζεις όσους στο τέλος νευριάζουν που παίζεις με τις λέξεις; Διότι η επιθετική συμπεριφορά είναι ανάλογη του θράσους των ερωτήσεων και του άρθρου, να λέμε και το δίκαιο.


   Σούλα. (αλλάσω το Δήμητρα έτσι επειδή μπορώ)

   Διαγραφή
  12. Κυρία Δήμητρα (κι εσχάτως Σούλα),

   Ο μακαρίτης ο Παππούς ΜΟΥ [ελαφρύ να ‘ναι το χώμα που τον σκεπάζει] εσυνήθιζε να λέει, για ιστορίες με ύποπτο και άνομο περιεχόμενο, ότι «τα σκατά και τα σάπια όσο πιο πολύ τα νεκατώνεις, τόσο πιο πολύ βρωμάνε»… Και η υπόθεση/ιστορία με τις εδώ παρεμβάσεις ΣΟΥ, όσο πιο πολύ τη συνεχίζεις τόσο πιο πολύ βρωμάει. Ο χαφιεδισμός, λοιπόν, αγαπητή συνομιλήτρια και βαθιά γνώστρια του Μαρξισμού, ΔΕΝ είναι κάτι το προσωπικό, αλλά ένα έντονα πολιτικό ζήτημα με φασιστικές προεκτάσεις. Γι’ αυτό άστα σάπια κι ότι δήθεν «δεν είναι δουλειά ΣΟΥ να νεκατώνεσαι στα προσωπικά άλλων»! Και ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι δεν είδες τα σχόλια του χαφιέ που υπογράφει ως πρόσφυγας... «…λες ψέματα συνειδητά»(!), για να αντιγράψω και μια κατηγόρια που προσάπτεις του Νέου… Τα (τρία) σχόλια του ρουφκιανο-πρόσφυγα ήταν εκεί από τις 4 και κάτι [το απόγευμα] μέχρι και λίγο μετά τις 6 [το απόγευμα], δηλ. για περίπου 2 ώρες. Πώς μπορεί να μη τα είδες όταν μπήκες το αργότερο εκεί λίγο μετά τις πεντέμισι; Μα δουελέφκεις ΜΑΣ;

   Απ’ εκεί και πέρα, Κύρια Δήμητρα, θα επαναλάβω ότι οι τοποθετήσεις ΣΟΥ είναι και αφοριστικές και κατατίθενται δίκην αξιωμάτων... Τι πάει να πει «η επιθετική συμπεριφορά είναι ανάλογη του θράσους των ερωτήσεων και του άρθρου»; Ποια δική ΜΟΥ ερώτηση ήταν θρασεία ή επιθετική και πώς το τεκμηριώνεις αυτό; Και γι’ αυτό υπεκφεύγεις κι αποφεύγεις να (ΤΙΣ) απαντήσεις; Ποιο ερώτημα ΜΟΥ απαντήσεις; Αλλά ξέχασα: «δεν έχεις χρόνο»!

   Πέραν τούτων, όλη αυτή η εμπάθεια και επιθετικότητα ΣΟΥ σε βάρος του Νέου, πού οφείλεται; Στο κάτω - κάτω της γραφής, αφού διαφωνείς μαζί ΤΟΥ, γιατί δεν λειτουργείς πολιτικά; Γιατί δεν καταθέτεις τεκμηριωμένα και συγκροτημένα τις ενστάσεις ΣΟΥ, αντί να αποκαλείς τον Νέο με διάφορους χαρακτηρισμούς όπως Λαφαχανικό και Καζακικό; Συνιστά αυτό ο τρόπος που έχεις επιλέξει να δείξεις τις διαφωνίες ΣΟΥ, διαλεκτική συζήτηση;
   Είμαι σίγουρος ότι και πάλι ΔΕΝ θα πεις κάτι το ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο!

   Διαγραφή
  13. Βλέπω αλληλοκάλυψη, έτσι μπράβο οι τρου ντετέκτιβ έτσι πρέπει να κάνουν.

   Ρε Ανεφ μα πας καλά ρε; Χέστηκα αν μια ψεύτικη διαδικτυακή περσόνα με πιστεύει ή αν δεν με πιστεύει. Μα αντιλαμβάνεσαι τι λες ρε; Έκαμα ένα σχόλιο αρχικό στο οποίο μέσα από το λόγο που εξήγησα χρησιμοποίησα τους χαρακτηρισμούς ροζιαλιστές και αριστερή μπαρούφα, λέγοντας ακριβώς που εδιαφώνησα. Αν μιλούμε την ίδια γλώσσα καταλαμβαίνεις πως ο πολιτικός χαρακτηρισμός δεν είναι το ίδιο με την επίθεση στο άτομο σε προσωπικό επίπεδο, εκτός και αν δεν το καταλαβαίνεις ούτε αυτό. Και ξεκινήσατε και εσύ και ο Νέος μια προκλητικότατη προσωπική επίθεση για το ποια είμαι και το τι ρόλο παίζω στην προσωπική μου ζωή. Ε πε μας αλλόνα ρε που είμαστε ύποπτες, χαφιέδες και φασίστριες. Τίποτε άλλο, μπας και είμαστε φασίστες που μας έβαλε η αστυνομία να μάθουμε μαρξισμό για να δούμε πόσα ξέρετε; Τι είσαστε τέλος πάντων οι ντετέκτιβ του διαδικτύου;

   Ειλικρινά δεν ξέρω αν τρολλάρεις διότι είναι απίστευτα ηλίθιες οι ερωτήσεις σου. Χαρακτήρισα το μπλογκ Λαφαζανικό, αφού το ίδιο το μπλογκ το γράφει στο άρθρο ρε! Γράφει ότι

   "Η Αριστερή πλατφόρμα, ο Κώστας Λαπαβίτσας και άλλοι οργανωμένοι ή όχι που χλευάζονται από την ηγεσία του ΚΚΕ και τους αποδίδονται κακές προθέσεις και αντικομουνισμός, αντιπροσωπεύουν κατά τη δική μου εκτίμηση τον μοναδικό κίνδυνο αυτή τη στιγμή για το κατεστημένο στην Ελλάδα, συνεπακόλουθα στην Ευρώπη αλλά και στην Κύπρο σε κάποιο βαθμό."

   Και ρώτησα αν αφού η αριστερή μπαρούφα είναι ο "μοναδικός κίνδυνος" (δεν υπάρχει δηλαδή το ταξικό κίνημα) τι θέλει, να γίνει και στην Κύπρο αυτό το πράμα;

   Να σου πω και που στήριξε Σφύριζα;

   Έλα, στο άρθρο στην αριστερά η ελπίδα παντού:

   "Στην Αριστερά η ελπίδα και στην Ελλάδα. Με τις εκλογές του Γενάρη, οι έλληνες ψηφοφόροι αποφάσισαν να αντισταθούν στους φαύλους κύκλους των μνημονίων, τοποθετώντας το ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του οδηγού. Παρότι έγιναν πολλές υποχωρήσεις εκ μέρους της νέας ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, η αλήθεια είναι ότι η αντίσταση που επιδεικνύεται απέναντι στους «θεσμούς» είναι πρωτοφανής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και ανανεώνει τις ελπίδες για ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο."

   Τι είπε το ΚΚΕ ότι είπαν ψέματα και ότι είναι πολιτικοί απατεώνες. Βγήκε σωστό ή όχι; Ένα βασικό μου ερώτημα ήταν, Γιατί το μπλογκ αυτό συνεχίζει να φέρνει στην Κύπρο την πολιτική απατεωνιά που λέγεται Λαφαζάνης (όνομα και πράμα);

   Ναι δεν έχω χρόνο να απαντώ στις ολοένα και ηλιθιότερες ερωτήσεις σου αλλά έχω για τις προσωπικές επιθέσεις, σταματήστε τις προσωπικές επιθέσεις και δεν θα ξαναπαντήσω. Και εσύ ήρθες πίσω από τις διακοπές βλέπω για να μας ξιτιμάσεις.

   Σούλα.

   Διαγραφή
  14. Κυρία Δήμητρα [άλλως (ψευδο)Σούλα, γιατί έπρεπε να ήσουν Ρούλα από το Δημητρούλα (μου, γεια σου)!],

   Αν χέστηκες να πας να κάνεις μπανάκι και να βρεις και κάνα βρακί ν’ αλλάξεις!

   Κι αν κατάλαβα καλά ΔΕΝ μπορείς να γράψεις 5 λέξεις χωρίς χαρακτηρισμούς, όπως ας πούμεν «ροζιαλιστές και αριστερή μπαρούφα»… Αξιοσημείωτο πάντως που ΔΕΝ βρήκες λέξη να πεις για τον χαφιεδισμό του καθικιού που είναι και ομοϊδεάτης ΣΟΥ! Κόρακας κοράκου βγάζει μάτι; Και μετά μιλάς για «αλληλοκάλυψη» μεταξύ Ημών [κι όχι Υμών] και για «τρου ντετέκτιβ»… Μας το κάνεις σε eurocent αυτό, γιατί δεν κατέχουμε και πολύ καλά το εγγλέζικο το αργκό;

   ΕΓΩ δεν ΣΟΎ έκαμα ΠΟΣΩΣ επίθεση «σε προσωπικό επίπεδο» [δες πιο πάνω το πρώτο ΜΟΥ σχόλιο]... Και δεν είπα «είσαστε ύποπτες, χαφιέδες και φασίστριες», αλλά ότι «ο χαφιεδισμός [...] ΔΕΝ είναι κάτι το προσωπικό, αλλά ένα έντονα πολιτικό ζήτημα με φασιστικές προεκτάσεις». ΕΣΥ γιατί παραποίησες τα λεγόμενα ΜΟΥ και το πήρες προσωπικά και μουγιάστηκες; Κι εκείνος/εκείνη που ξιτιμάζει ασύστολα είσ’ ΕΣΥ! Γιατί ΠΟΤΕ των ΠΟΤΩΝ δεν απάντησες με επιχειρήματα έστω και σε ένα ερώτημα που τέθηκε. Λόγου χάριν, [και δεν έχω πρόθεση να κάνω τον δικηγόρο του Λαφαζάνης], εκείνος που μπορεί να ειπωθεί ότι ξεγέλασε τον ελληνικό λαό [κυρίως δε με το Δημοψήφισμα] είναι ο Τσίπρας ΕΣΥ συνεχίσω τα ‘χεις με τον Λαφαζάνη και μάλιστα χωρίς να τεκμηριώνεις τις ενστάσεις ΣΟΥ [μιλάς μόνο γενικά κι αόριστα για «απατεωνιές»] και τα βάζεις με τον Νέο γατί είπε μια κουβέντα υπέρ του Λαφαζάνη... να πώς θα διευρύνετε τη βάση του ΚΚΕ, κάνοντας επίθεση στους πάντες που δεν ΣΑΣ ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια, ή που πιστεύουν ότι η τακτική για ένα “Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο” (ΑΑΔΜ) είναι ρεαλιστική και ζωντανή ακόμα είναι εχθρός ΣΑΣ;

   Άσε που συμπεριφέρεσαι και πρόστυχα [προσπαθείς να βρεις αντίθετες απόψεις και προσεγγίσεις μεταξύ ΕΜΟΥ και του Νέου και να τις εκμεταλλευτείς] κι αντιφατικά: Ενώ, ας πούμεν, από τη μια ΜΕ κατακρίνεις γιατί ως «διαβασμένος» [δεν διευκρίνισες όμως αν είναι από παπά ή χότζια] «θα έπρεπε να του κάνω και εγώ κριτική» [του Νέου], από την άλλη μιλάς για «αλληλοκάλυψη» μεταξύ ΜΑΣ...

   Και τέλος (β)Ρα κορού, το «ρε» να λες στους κολλητούς ΣΟΥ, για να μην πω σε πιο κοντινά ΣΟΥ άτομα! Με ήξερες κι από χτες, οξά νομίζεις επειδή είσαι γυναίκα [αν είσαι τελικά], θα κωλώσω να ΣΟΥ τα πω τζιαι που την ίshαν τζιαι που την ανάποδη... Κατά που σου κάμνουν κάμνε τζιαι κατζιήαν μεν κρατείς ελάλεν τζι’ ο μακαρίτης ο παππούς ΜΟΥ...

   Και τις «προσωπικές επιθέσεις» [όπως ΕΣΥ τις ονομάζεις – γιατί ό,τι δεν φτάνει η αλεπού τα λέει κρεμαστάρια], ΕΓΩ τουλάχιστον, θα τις σταματήσω όταν τις σταματήσεις κι ΕΣΥ, ή/και όταν πάψεις να χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς...

   Διαγραφή
  15. Ξαναγράφω ελαφρά διορθωμένο ένα μικρό απόσπασμα του πιο πάνω σχολίου ΜΟΥ, γιατί εμπεριέχει συντακτικά λάθη...
   «Λόγου χάριν, [και δεν έχω πρόθεση να κάνω τον δικηγόρο του Λαφαζάνης], εκείνος που μπορεί να ειπωθεί ότι ξεγέλασε τον ελληνικό λαό [και κυρίως με το Δημοψήφισμα] είναι ο Τσίπρας. ΕΣΥ όμως, συνεχώς τα ‘χεις με τον Λαφαζάνη, αλλά χωρίς να τεκμηριώνεις τις ενστάσεις ΣΟΥ˙ μιλάς μόνο γενικά κι αόριστα για «απατεωνιές». Τα βάζεις μάλιστα και με τον Νέο γιατί είπε μια κουβέντα υπέρ του Λαφαζάνη... Μα πώς θα διευρύνετε τη βάση του ΚΚΕ; Κάνοντας επίθεση στους πάντες που δεν ΣΑΣ ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια, ή/και που πιστεύουν ότι η τακτική για ένα “Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο” (ΑΑΔΜ) είναι ρεαλιστική και ζωντανή ακόμα, θεωρώντας τους εχθρούς ΣΑΣ;»

   Διαγραφή
  16. Για την ιστορία να παραθέσω ξανά τις εκτιμήσεις μου για το ΣΥΡΙΖΑ και ποιες πραγματικές επιλογές είχε εδώ (http://newgreekcypriot.blogspot.com/2015/06/2.html?utm_source=BP_recent - Η μόνη δημοκρατική διέξοδος για το ΣΥΡΙΖΑ - 2).

   Στο άρθρο "Στην Αριστερά η ελπίδα παντού" ήθελα να καταδείξω πως οι λαοί, τα υποψιασμένα και αγωνιστικά στρώματα των κοινωνιών σε όλο τον κόσμο, εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Αριστερά. Αυτό είναι μια πραγματικότητα, άσχετα με τις δυνατότητες, τις αδυναμίες ή τους συμβιβασμούς που γίνονται από τα μαζικά προοδευτικά κόμματα.

   Διαγραφή
  17. Θα ήθελα να υπογραμμίσω τα τελευταία γραφόμενα του Anef, εκλιπαρώντας για μια ευθεία απάντηση από όποιο ή οποιαδήποτε:

   "Μα πώς θα διευρύνετε τη βάση του ΚΚΕ; Κάνοντας επίθεση στους πάντες που δεν ΣΑΣ ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια, ή/και που πιστεύουν ότι η τακτική για ένα “Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο” (ΑΑΔΜ) είναι ρεαλιστική και ζωντανή ακόμα, θεωρώντας τους εχθρούς ΣΑΣ;"

   Διαγραφή
 4. Για ποιό σοσιαλισμό μιλάτε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φίλε Νέε,
  Καλώς τα δέχτηκες!
  [Θα επανέλθω αμέσως μετά για το ερώτημα ΣΟΥ προς ΕΜΕ]...

  *****
  Προς κυρία Δήμητρα:
  Δυο ερωτήματα από ΜΕΝΑ, έναν παιδίν λίγο πολύ αχάπαρο κι αδαή από Μαρξισμό – Λενινισμό [κάτι που παραδέχτηκα κι ΕΓΩ ο ίδιος κάποτε στο παρελθόν], γιατί άντε το πολύ να έχω κατανοήσει και να ξέρω 10 πράματα περί τούτου˙ κάποτε μια πάλαι ποτέ φίλη και συντρόφισσα, μ’ είχε προτρέψει ν’ αγοράσω από κάποιο συγκεκριμένο “δικό ΜΑΣ” βιβλιοπώλη μερικά βιβλία [των κλασικών του Μαρξισμού] για μελέτη και αυτο-(επι)μόρφωση:
  1. Το ρήγμα που δημιουργείται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ ένεκα κυρίως των διαφωνιών της “Αριστερής Πλατφόρμας” [του Παναγιώτη Λαφαζάνη] με την κυρίαρχη τάση στο Κόμμα [αυτήν που στηρίζει τον Τσίπρα] και τις πολιτικές που ακολουθούν, δεν θα ‘πρεπε να αξιοποιηθεί (θετικά) [με άνοιγμα του ΚΚΕ προς αυτόν τον χώρο] με σκοπό την πολιτική ενδυνάμωση του αντικαπιταλιστικού μετώπου, ή των αντικαπιταλιστικών τάσεων της ελληνικής κοινωνίας;

  2. Πώς μπορεί το ΑΚΕΛ «να γίνει[...] ένα κόμμα χωρίς λαική βάση» και παράλληλα να έχει «φουσκωμένα εκλογικά αποτελέσματα»; Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Η μείωση των εκλογικών ποσοστών του ΑΚΕΛ πού οφείλεται; Στο ότι «έφερε το χειρότερο μνημόνιο», κι αυτοαναιρέθηκε ως κόμμα της Αριστεράς με αποτέλεσμα οι αριστεροί του ψηφοφόροι να αποστασιοποιηθούν, ή/και να την κάνουν για άλλα κόμματα, ή γιατί δεν κατάφερε να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση και να βγάλει [ως κυβερνών κόμμα] την χώρα από τα οικονομικά (καπιταλιστικά) αδιέξοδα και απογοήτευσε τους μικροαστούς (βολεμένους μέχρι πρότινος) ψηφοφόρους του; Να σημειώσω πάντως ότι, είναι οξύμωρο να προσπαθούμε (επι)κρίνουμε το ΑΚΕΛ (δήθεν) από τ’ αριστερά με δεξιά φρασεολογία και δεξιά επιχειρήματα...

  3. Ποια είναι τα «πέντε πλάσματα να παίρνουν αποφάσεις» [στο ΑΚΕΛ], όταν ο καθείς μπορούσε να παρακολουθήσει [από το internet] τις εργασίες του 22ου Συνεδρίου του Κόμματος [που έγινε προ διμήνου] και πώς συζητήθηκαν διάφορα θέματα [όπως ας πούμεν η Πολιτική Απόφαση] και πώς πάρθηκαν οι αποφάσεις...

  *****
  Aceras,

  Να ορίσουμε και τι εστί Σοσιαλισμός; ΕΓΩ θα το πω πολύ απλά: είναι η ανατροπή, η συντριβή και η κατάργηση του Καπιταλισμού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος10/8/15, 5:49 μ.μ.

   Ανεφ,

   Πρώτο, τείνω να θεωρώ κακοπροαίρετες πλέον τέτοιες ερωτήσεις από την στιγμή που το ΚΚΕ έχει δημόσια απευθυνθεί στον κόσμο του όχι. Είναι εκεί οι πληροφορίες παντού, δεν ξέρω γιατί κάνετε πως δεν υπάρχουν.

   Το δεύτερο είναι πολύ απλό: ο λιλλήκας πόσο κόσμο έχει στ' αλήθεια σαν βάση; Τα εκλογικά του αποτελέσματα δεν οφείλονται στον καιροσκοπισμό και την εκλογική καμπάνια; Δεξιά φρασεολογία; Μα περιπαίζεις μας ρε φίλε; Ο αριστερός κυβερνητισμός, το αστικό κράτος και τα λοιπά είναι πράματα που απάντησε το εργατικό κίνημα εδώ και τουλάχιστον 100 χρόνια. Μα εν να περιπαιζούμαστε μεταξύ μας τωρά όξα τα ερωτήματα παν για κανένα που μπορεί να ψάχνεται μπας και ριζοσπαστικοποιηθεί;

   Το τρίτο καλύτερα να μην το απαντήσω. Το χειρότερο πράμα που κάνει το ΑΚΕΛ είναι να ακούσει του φιλελεύθερους και να τους δώσει χώρο.

   Και κάτι για το αδαές που λες. Με τόσο χρόνο στο γράψιμο και στην αναζήτηση πληροφορίας πως και δεν έχεις καταλάβει ακόμα τα βασικά του Μαρξισμού όσον αφορά το κράτος την δημοκρατία τις συνεργασίες κτλ; Δεν έχει συγχοροχάρτι πλέον το αδαές ρωτάς πάντα τα ίδια και κάνεις κύκλους στην σκέψη, μόνο εσύ ξέρεις το γιατί. Εγώ δεν σε θεωρώ αδαή πάντως.

   Δήμητρα.

   Διαγραφή
  2. Κυρία Δήμητρα,

   Το περιεχόμενο της ανταπάντησης ΣΟΥ πάνω στα όσα έγραψα στην πρώτη παρέμβαση ΜΟΥ, με αναγκάζει να επανέλθω για κάποια σχόλια [κυρίως πάνω σε διαδικαστικά και παράπλευρα ζητήματα], παρ’ όλο που όταν έκανα τα πρώτα ΜΟΥ σχόλια, δεν ήταν ούτε στις σκέψεις κι ούτε στις προθέσεις ΜΟΥ να μπω σε μακρόσυρτες συζητήσεις... [Η αρίθμηση των σημείων που θίγω, ΔΕΝ είναι η ίδια με εκείνη της προηγούμενης παρεμβασης ΜΟΥ]...

   1. Κατ’ αρχάς να κάνω ένα σχόλιο επί προσωπικού [που εχει σχέση με το άτομο ΜΟΥ], αν και μπορεί να ειπωθεί ότι δεν αφορά τη συζήτηση, γιατί εν «πολιτικές θέσεις [που] λέμε». Εντούτοις όμως, ΕΓΩ θα το θίξω,
   - πρώτον γιατί έχει τη δικιά του σημασία σε τέτοιες συζητήσεις, [τα άτομα είναι φορείς συγκεκριμένων ιδεών κι απόψεων], και
   - δεύτερον γιατί έχεις εκφράσει ΚΑΙ απόψεις για το άτομο ΜΟΥ... Και αναφέρομαι στις τοποθετήσεις ΣΟΥ ότι «ρωτώ πάντα τα ίδια και κάνω κύκλους στην σκέψη [ΜΟΥ]» και ότι «με τόσο χρόνο στο γράψιμο και στην αναζήτηση πληροφορίας πως και δεν έχεις καταλάβει ακόμα τα βασικά του Μαρξισμού όσον αφορά το κράτος την δημοκρατία τις συνεργασίες κτλ;»... [Βλέπω ότι με παρακολουθείς συστηματικά και προφανώς από πολύ καιρό. Πρέπει να ‘σαι παλιά καραβάνα στο blogging και καθόλου παράξενο να ξερόμαστε κιόλας!]

   2. Και συνεχίζω με τα παρεμφερή [κι όχι επί της ουσίας]: Οι αναφορές ΣΟΥ [που δεν είναι μόνο δικές ΣΟΥ, αλλά χαρακτηρίζει και άλλους φιλο-ΚΚΕ bloggers] σε
   - «κακοπροαίρετες ερωτήσεις», σε
   - «πληροφορίες [που] είναι εκεί παντού [κι ας ψάξουμε να τις βρούμε], δεν ξέρω γιατί κάνετε πως δεν υπάρχουν» [ , ή ότι
   - «το τρίτο [ερώτημα ΜΟΥ] καλύτερα να μην το απαντήσω...» [τούτο τέθηκε για να δείξει ότι εν νεν «πέντε πλάσματα να παίρνουν αποφάσεις» [στο ΑΚΕΛ]˙ και παρεμπιπτόντως σε ποιους «φιλελεύθερους έδωσε χώρο [στο Συνέδριο] το ΑΚΕΛ»; Σάμπου τζι’ απαντάς άλλ’ αντ’ άλλων;], και ότι
   - «ρωτάς πάντα τα ίδια και κάνεις κύκλους στην σκέψη...»,
   δείχνουν, αν μη τι άλλο, έλλειψη διάθεσης ή και απροθυμία να κάνεις συζήτηση. Γιατί έκανες παρέμβαση τότε, για να ΜΑΣ κατσαδιάσεις ότι «δεν γνωρίζουμε στοιχειώδη Μαρξισμό-Λενινισμό», ή ότι «δεν έχουμε καταλάβει ακόμα τα βασικά του Μαρξισμού»; Σκέφτηκες ότι μπορεί πραγματικά να αδυνατούμε [λόγω λειψών, περιορισμένων, λανθασμένων, παρερμηνευμένων, ή διαστρεβλωμένων γνώσεων και πληροφοριών] να κατανοήσουμε κάποια πράγματα, ή να τα προσεγγίζουμε και να τα ερμηνεύουμε διαφορετικά; Πώς ως κομμουνιστές τα επεξηγείτε με πιο απλά λόγια και πώς τα εκλαϊκεύετε;

   [Ακολουθεί η συνέχεια]...

   Διαγραφή
  3. [Και η συνέχεια]...

   3. Ατυχέστατη η σύγκριση και ο παραλληλισμός που κάνεις μεταξύ Λιλλήκα και ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ είναι ένα ιστορικό συγκροτημένο Κόμμα με λαϊκή βάση και με πλατειά συμμετοχή σε οργανωμένους [από το ίδιο και το εργατικό κίνημα] κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Από την άλλη ο Λιλλήκας είναι ένα μεμονωμένο πρόσωπο, ένας αστός πολιτικός, που ηγείται ενός προσωποπαγούς κόμματος και ο οποίος προσπαθεί, με λαϊκίστικες, πολιτικάντικες και καιροσκοπικές προσεγγίσεις, να αποκομίσει πολιτικά/εκλογικά οφέλη, που θα τον κρατήσουν ζωντανό στην πολιτική ζωή του τόπου. Προσπαθεί μάλιστα να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την όποια θετική εικόνα απόκτησε μέσα από τις συνεργασίες που είχε κατά καιρούς με άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως για χρόνια με το ΑΚΕΛ, αλλά και με τον Τάσσο Παπαδόπουλο επί της Προεδρίας του κι ακολούθως με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ στις τελευταίες Προεδρικές εκλογές... Επαναλαμβάνω, ατυχέστατη κι άστοχη η σύγκριση, κύρια Δήμητρα... Να διερωτηθώ κι ΕΓΩ [στη βάση της δικής ΣΟΥ λογικής]: με τόσες γνώσεις Μαρξισμού [όπως αφήνεις να νοηθεί ότι έχεις] «πώς και δεν έχεις καταλάβει ακόμα [αυτά] τα βασικά...»; Μήπως κάνει και η δική ΣΟΥ σκέψη κύκλους;

   4. Στην πρώτη παρέμβαση ΜΟΥ δεν ασχολήθηκα ΠΟΣΩΣ με «τον αριστερό κυβερνητισμό [και] το αστικό κράτος» [άλλα είπα ΕΓΩ!], αναφορικά όμως, με «το κράτος την δημοκρατία τις συνεργασίες κτλ», θα προσπαθήσω να επανέλθω μετά που θα (ξανα)διαβάσω τις Θέσεις της Κ.Ε. του ΚΚΕ [δεν θυμάμαι προς ποιο Συνέδριο] για το “Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο” (ΑΑΔΜ), που αποτελούσε τότε [πριν καμιά ντουζίνα χρόνια] πρόταση συμμαχίας...

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος11/8/15, 5:53 μ.μ.

   Δεν έχω χρόνο να σου απαντήσω. Θα πω μόνο πως δεν σύγκρινα το ΑΚΕΛ με Λιλλήκα. Απλά ρώτησες πως γίνεται ένα κόμμα χωρίς βάση να έζει φουσκωμένα εκλογικά αποτελέσματα και σου έδωσα ένα παράδειγμα. Καλή συνέχεια.

   Δήμητρα.

   Διαγραφή
  5. Μιλούσαμε πάντα για το ΑΚΕΛ, ένα ιστορικό κόμμα της Αριστεράς, κυρία Δήμητρα... ΕΣΥ έβαλες τον Λιλλήκα [και τη Συμμαχία του] στην κουβέντα ΜΑΣ...

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος11/8/15, 6:23 μ.μ.

   Όταν διαβάσεις τις θέσεις του ΚΚΕ πριν 20 χρόνια διάβασε και τις τωρινές. Όχι δεν θεωρώ πως αδυνατείς να μάθεις μαρξισμό, διότι η σκέψη σου έχει μια συγκεκριμένη λογική συνέχεια. Το πρόβλημα είναι ότι παρουσιάζεις τη σοσιαλδημοκρατία και μικροαστικές αντιλήψεις για μαρξισμό.Αυτό που άλλαξε για μένα, είναι πως πλέον θεωρώ πως δεν είναι αδυναμία αλλά συγκεκριμένη πολιτική θέση αυτό. Αναφέρομαι στην διαδυκτιακή σου περσόνα που εκφράζει μια θέση και όχι στο πρόσωπο σου σαν Γιώρκος, Ανδρεάς, Δημήτρης ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σε λένε. Άρα δεν είναι επί του προσωπικού.

   Δήμητρα.

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος11/8/15, 6:31 μ.μ.

   Εγώ μιλούσα για το πως η πολιτική στην Ελλάδα μεταφέρεται στην Κύπρο, ίσως να μην καταλαβαινόμαστε. Κόμμα χωρίς λαική βάση με επικοινωνιακή καιροσκοπική πολιτική που αποφασίζουν 5 πλάσματα στην Κύπρο που εθνικίζει είναι ο Λιλλήκας, στην Ελλάδα που αριστερίζει είναι οι Λαφαζαναίοι. Η ερώτηση είναι σαφής, αφού συμφωνάτε με τα λεγόμενα του Λαφαζάνη, θέλετε δηλαδή το ΑΚΕΛ να προχωρίσει στο πρότυπο αριστερής μπαρούφας; Αν όχι τότε γιατί καθόλου κριτική;

   Δήμητρα.

   Διαγραφή
  8. Κυρία Δήμητρα,

   Είπες πως «δεν έχεις χρόνο να μου απαντήσεις» [σε προηγούμενα σχόλια ΜΟΥ], όμως συνεχίζεις την κουβέντα ανοίγοντας με θέματα. Ας είναι...

   Ποτέ ΔΕΝ είπα ότι κατέχω πλήρως κι ολοκληρωμένα τον Μαρξισμό ή ότι είμαι Μαρξιστής με την έννοια ότι είμαι απόλυτος γνώστης της μαρξιστικής φιλοσοφίας, αν και κι αυτή ερμηνεύεται και χρησιμοποιείται από baș μαρξιστές κατά το δοκούν. Εκείνο που έχω πει [και το έχω επαναλάβει και σε σχόλιο ΜΟΥ πιο πάνω – link: http://newgreekcypriot.blogspot.com/2015/08/blog-post.html?showComment=1439065527063#c3213810463952605806] είναι ότι «... άντε το πολύ να έχω κατανοήσει και να ξέρω 10 πράματα περί τούτου» [δηλ. περί του Μαρξισμού], τα οποία και χρησιμοποιώ ως εργαλείο για να ερμηνεύω πολλά και διάφορα που τεκταίνονται γύρω ΜΟΥ, αλλά κυρίως γύρω ΜΑΣ γενικότερα. Τώρα αν το κάνω λανθασμένα, παραποιημένα ή διαστρεβλωμένα, θα μπορούσε ο Oποιοσδήποτε που νομίζει ή πιστεύει ότι «έχει μάθει μαρξισμό» [συμπεριλαμβανομένου και του Εαυτού ΣΟΥ], να ΜΕ διορθώσει, ή/και να με επαναφέρει στην τάξη κι εντός γραμμής, πάντοτε όμως χρησιμοποιώντας επιχειρήματα κι όχι αφορισμούς του τύπου «παρουσιάζεις τη σοσιαλδημοκρατία και μικροαστικές αντιλήψεις για μαρξισμό», τους οποίους γαρνίρεις με μια επιθετική, απαξιωτική κι εριστική γραφίδα... Αποτελούν όλ’ αυτά αυτές προϋποθέσεις για διάλογο και συζήτηση;
   Άσε που άλλα γράφω κι αλλιώς τα ερμηνεύεις. Γιατί δεν είναι μόνο στο ζήτημα σύγκρισης, που θεώρησα ότι έκανες μεταξύ του ΑΚΕΛ και Λιλλήκα, και όπου ΙΣΩΣ υπήρξε παρεξήγηση [οφείλω να πω ότι ΔΕΝ με ικανοποίησε η απάντηση ΣΟΥ], αλλά υπάρχουν κι αλλά σημεία, που προφανώς λόγω κεκτημένης προκατάληψης και καχυποψίας, τα εκλαμβάνεις αλλιώς. Κι αναφέρομαι στο (ρητορικό) ερώτημα ΣΟΥ «αφού συμφωνάτε...» [σημ.: ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΕΙΜΑΙ!] «με τα λεγόμενα του Λαφαζάνη, θέλετε δηλαδή το ΑΚΕΛ να προχωρίσει στο πρότυπο αριστερής μπαρούφας;»… Δες (ξανά), σε παρακαλώ, τι έγραψα στο σημείο 1 του σχόλιου ΜΟΥ με ημερ. 8/8/15, 11:25 μ.μ. [link: http://newgreekcypriot.blogspot.com/2015/08/blog-post.html?showComment=1439065527063#c3213810463952605806] κι εξήγα ΜΟΥ, αν έχεις την ευγενή καλοσύνη, πώς κατέληξες στο πιο πάνω συμπέρασμα-ερώτημα ΣΟΥ;

   Αναφορικά με την αντίδραση ΣΟΥ στα όσα είπα σε άλλο σχόλιο μου περί χαφιεδισμού, θα απαντήσω εκεί... [Ήδη αυτό ΜΟΥ το σχόλιο έχει βγει μεγάλο]... Να σημειώσω πάντως ότι φαίνεται να ΜΗΝ έχεις προλάβει τα χαφιεδίστικα σχόλια του χαφιές με το ψευδώνυμο πρόσφυγας [πριν τα διαγράψει ο Blogοδεσπότης Νέος] στα οποία αποκάλυπτε ονόματα, τόπους διαμονής, επαγγέλματα κι άλλα τινά. Εκεί θα ‘βλεπες ότι ΔΕΝ με λένε «Γιώρκο, Ανδρεά, ή Δημήτρη»… Τζιαι το καθίκι το παίζει και Κομμουνιστής και μάλιστα προσκείμενος στο ΚΚΕ! Πού ακούστηκε χαφιές και φιλο-ΚΚΕς. Προσέχετε από τους προβοκάτορες!

   Διαγραφή
 6. Νέε,

  Μού ζητάς να σχολιάσω το «βασικό ερώτημα της ανάρτησης», μέσα από το οποίο αντιπαραβάλλεις τις «ανοικτές πλατφόρμες» [από τη μια] με τις «χωριστές πορείες και συγκεντρώσεις» και την «περιχαράκωση», από την άλλη... Μα ήδη έχω καταθέσει την θέση ΜΟΥ μέσα από την αναφορά ΜΟΥ για την ανάγκη δημιουργίας «αντι-ιμπεριαλιστικών, αντι-νεοφιλελεύθερων συμμαχιών ή μετώπων», οπόταν είπα ότι «αν το Κόμμα έχει τη μαγκιά κι τις δυνάμεις, θα διεκδικήσει και θα πετύχει [σ’ αυτές τις συμμαχίες και μέτωπα] τον ηγετικό ρόλο του. Εκτός κι αν φοβάται, ή/και αρέσκεται να λειτουργεί και να δρα από μόνο του...», δίκην μοναχικού καβαλάρη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, και ως εκ τούτου, μπορεί ένα κόμμα να δηλώνει κομμουνιστικό-επαναστατικό-αριστερό κλπ κλπ, όταν είτε αδυνατεί, είτε δεν θέλει να κάνει τα απολύτως απαραίτητα;

   Διαγραφή
 7. Ναι ρε φίλε Άνεφ, αλλά δεν μπορεί να κάμνουμεν ότι δεν εκαταλάβαμεν ότι "η ανατροπή, η συντριβή και η κατάργηση" δεν είναι του υπαρκτου σοσιαλισμου που ονειρευτήκαν οι ανθρωπιστές κομουνιστές που έτυχεν. Όταν είμαστιν μιτσιοί, όταν ονειρευτκούμαστιν μιαν δίκαιαν κοινωνίαν η οποία θα "έπερνεν από τον καθέναν ανάλογα με τες ικανότητες του τζιαι θα του έδιδεν πίσω ανάλογα με τες ανάγκες του", μπορεί να μεν εμπήκαμεν στον κόπον να καθορίσουμεν τες "ανάγκες", αλλά τουλάχιστον είχαμεν εγχειρίδιον τζιαι μιαν συγκεντρωμένην δύναμην εξουσίας, όπλα, πυρινικά για να προασπίσουμεν την κάθε προσπάθειαν για αυτόν τον στόχον. Τζιαι μπορεί να μεν είμαστιν τόσον αφελής για να θεωρούμεν την ζωήν στον υπαρκτόν σοσιαλισμόν παράδεισον, ιδίως στην δυνατότηταν να πει κάποιος ελεύθερα αυτόν που σκέφτεται τζιαι να μην τσουνιαστεί το κόμμαν ή το ππολίτσιν, αλλά τουλάχιστον είχαμεν μιαν ελπίδαν ότι ήταν ατέλειες της γενέσεως τζιαι εδίαν τζιαι κάποια κίνητρα για τες επόμενες γενιές να βελτιώσουν αυτόν που δεν τους άρεσκεν.

  Τωρά τι; Ποιόν σοσιαλιστικόν κόμμαν, το Ακέλ; το Κκε; ο Σύριζα; το ΚΚ Ρωσσίας; η die linke; (έχει ακόμα ΚΚ γερμανίας;), το ΚΚ Βουλγαρίας; το ΚΚ Κούβας; Κίνας; Βιετνάμ; Κορέας; Ποιος διά έναν αξιόπιστον δρόμον πλεύσης για να γινεί πραγματικότητα έναν αθρωπιστικόν όραμαν, εμπλουτισμένον μάλιστα που καινούριες ανάγκες της αθρωπότητας που την βάλλουν σε κινδύνους μεγαλλύττερους που τες ταξικές συγκρούσεις τζιαι την διανομήν του παραγόμενου πλούτου; (κλιματική αλλαγή, στέρεψη των πόρων ενέργειας...).

  Από την στιγμήν που τα κόμματα με τα οποία ασχολείστε αποφεύγουν όπως ο δκιάολος το λιβάνιν να που τί σοσιαλισμόν ονειρεύκουνται τζιαι ιδίως ποια είναι η διαδικασία υλοποίησης του, τί νόημαν έχουν τζιαι τα ερωτήματα που βάλλει τζιαι ο φίλος ο νέος; Με τα αντί δεν κάμνεις ψουμίν. Με το να κάμεις έναν κατάλογον με το τί δεν πρέπει να κάμεις, για να σου φκει το ψουμίν καλόν, δεν έκαμες ψουμίν. Ιδίως όταν ούλλα τα ψουμιά που έκαμες με την παλιάν συνταγήν επατταλέψαν τζιαι δεν εφκήκαν καλά τζιαι μιλάς για έναν φαντασιακόν που ούτε καν μπαίνεις στον κόπον να το περιγράψεις λλίον, να ξέρουμεν τζιαι τι θα φάμεν αν σου πιστέψουμεν. "η δημιουργία συμμαχιών με ξεκάθαρο δημοκρατικό [αντι-εθνικιστικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό κι αντι-νεοφιλελεύθερο] και αντι-ιμπεριαλιστικό περιεχόμενο" λαλείς Άνεφ. Έστω ότι ούλλα τα "αντί" εκάμαμεν τα τζιαι νικήσαμεν. Εγίνην σοσιαλισμός; Τί σοσιαλισμός; Τούτος που μάσιαιται να πετάξει σιγά σιγά η Κούβα, ή αυτόν που έγραψεν ο Κατσουρίδης για "δικήν μας αντίληψην" του οποίου έληξεν η ισχύς μαζίν με τον συγραφέαν του;

  συνεχίζει το σεντόνιν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Για την Βενεζουέλαν φίλε Νεε, μεν ενθοσιάζεσαι τζιαι πολλά. Εκόψαν να έχουν την μεγάλην τύχην να φκάλλουν πετρόλαον να τροφοδοτούν την μισήν αμερικήν. Μέρος των εσσόδων διούν το για να ταϊζουν, να γιατρέφκουν τζιαι να σπουδάζουν τους φτωχούς. Δεν είναι όλες οι χώρες που έχουν αυτόν το προτέρημαν. Τι επενδύσεις κάμνουν για να γινούν οι φτωσιοί "άρχοντες" που την δουλειάν τους χωρίς να εξαρτούνται που τη τιμήν του βαρελιού;

  Ο καπιταλισμός έσιει βούρδουλαν, έσιει κίνδυνον της ανεργίας να δείξει, αποκλεισμούς, πείναν, εξευτελισμούς σε όποιον δεν σφίγγει τον κώλον του να φκάλει δουλειάν. Δείχνει το δόλωμαν του πλουτισμού "σε όποιον πετύχει να είναι αρκετά άρπαγας όπως βολεύκει το σύστημαν να αναπαράγεται". Ο σοσιαλισμός που είδαμεν μέχρι σήμμερα ποττέ δεν έδειξεν τον τρόπον πον να παράγεται ο πλούτος με αποτελεσματικότηταν. Ότι εδοκίμασεν, στην πορείαν απέτυχεν. Κανένας δεν μπαίνει στον κόπον να κάμει μιαν κριτικήν ανάλυσην. Για όλα φταίει ο ιμπεριαλισμός που επέβαλεν την κούρσαν των εξοπλισμών. Αρωτάτε τζιαι τους Κουβάνους πως τα καταφέρνουν να μαντρίσουν το κάθε χερκελέν που δεν έχει κίνητρον να κάμει σωστά την δουλειάν του. Ο κινέζοι εξεπεράσαν κάθε κκόμπλεξ τζιαι ο Τενκ είπεν τους "πλουτίστε" πέρκι λαχτίσουν τζιαι πιάσουν κάποιαν ευθύνην να μεν τα καρτερούν που την μάναν κράτος (κάτι που κάμνει ψυθιριστά τωρά τζιαι ο Ραούλ).

  Τί Σοσιαλισμόν για τες σημερινές συνθήκες ονειρευκούμαστιν, πως θα είναι, τζιαι πως θέλουμεν να τον υλοποιήσουμεν; Που την στιγμήν που δεν απαντήσαμεν σε τούτον το ερώτημαν με την ίδιαν σαφήνειαν που απάντησεν ο Λένιν για τες συνθήκες της εποχής του, με Λενινιστές είμαστιν με τίποτε, όσες ταπέλλες τζιαι ανεβάζουμεν ή κατεβάζουμεν, όπως κάμνει τζιαι η Δήμητρα πιο πάνω.

  Μέσα σε τούτον το πλαίσιον των "σοσιαλιστών χωρίς λόγον", ο πιο αριστερός για την δικήν μου κρίσην εν ο Τσίπρας (παρόλον που ποττέ δεν το επεΐντησα πριν), ο οποίος εδοκίμασεν τζιαι εκούντησεν το ρίσκον ως που επήαιννεν να πετύχει το μάξιμουμ για τους από κάτω, τζιαι όταν έφτασεν στο αμίν, έβαλεν ορθολογιστικά τες επιλογές τζιαι έπιασεν την επιλογήν που διά υπό τες περιστάσεις τες παραπάνω τσιάνς για τους εργαζόμενους. Αυτή λέγεται νέον μνημόνιον, στηλλον στήλλον άνεσην τζιαι όλα αλλάσσουν άμαν δεν θέλει ένας λαός έναν πράμαν. Ποιός θα δώκει 100 000 000 000 που θέλει το κράτος για να δουλέψει, έστω τζιαι με νέον εσσωτερικόν κούρεμαν;

  Φίλε Νέε, έκατσα τζιαι άκουσα τζιαι το Λαπαβήτσαν για την δραχμήν. Δεν με έπεισεν, όσον δεν σε πείθει ούτε σέναν το ΚΚΕ. Λέει wishfull thinkings, τζιαι σαν οικονομολόγος δεν διά πειστικούς λόγους γιατί έναν άλλον νομισματικόν καθεστώς θα διά παραπάνω εθνικήν ανεξαρτησίαν ή έστω παραπάνω πλεονεκτήματα για αυτούς που δεν κατέχουν τα μέσα παραγωγής. Αν έπειθεν θα τον ακολούθαν τζιαι μια πλειοψηφία του λαού.

  Αριστερός δεν είναι αυτός που πιάννει την πιο αριστερήν φρασεολογίαν. Αριστερός στα λόγια, είμαι τζιαι γώ. Αριστερούς στην πράξην να δούμεν, όπως τον Χριστόφκιαν, όπως τζιαι τον Τσίπραν. Ναι, αν σκαλίσεις λλίον εν της ίδιας κοπής (για τα δικά μου κριτήρια πάντα), τζιαι θα έχουν τζιαι οι δύο το ίδιον τραγικόν πολιτικόν τέλος.

  Πάντως η ερώτηση παραμένει, διότι οι απαντήσεις σε ούλλες τες υπόλοιπες εξαρτούνται που την απάντησην σε τούτην.

  Για τί σοσιαλισμόν μιλούμεν;

  Αν έχετε κανέναν λινκ, πέτε μου να τσιλλίσω να δω τι απαντά :)

  Να είσαστιν καλά τζιαι οι δύο τζιαι να συνεχίσετε να βάλλετε ερωτήματα που βάλλουν τον άλλον να σκέφτεται

  (Σοσιαλιστικά :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Για τι σοσιαλισμόν μιλούμε" Ασέρα, εξαρτάτε που το πως θέλουμε να φτάσουμε στον σοσιαλισμό που εννοούμε. Γιατί αν είναι να μιλούμε για ένα σοσιαλισμό που εννάρτει ως διά μαγείας, ξαφνικά δηλαδή εννά (αυτο)διαλυθεί το ακροδεξιό παρακράτος τζιαι η ευρωχούντα πχ τζιαι εννά ρτουμε εμείς που το κίνημα να πιάσουμε την εξουσία αναίμαχτα (εν θα σπάσει τζιάμι είπεν μιαν φορά η Αλέκα)... τότε ο σοσιαλισμός που εννοούμε εν αποτέλεσμα φαντασίας τζιαι αντίστροφης αποπολιτικοποίησης.

   Το πως θέλουμε να φτάσουμε σε μια μορφή δικαιότερης κοινωνίας που να βάζει τις ανθρώπινες ανάγκες, την επιστήμη και τον πολιτισμό, πάνω από τα κέρδη και την καταστροφή του περιβάλλοντος, θα είναι και ενδεικτικό της μορφής του σοσιαλισμού που θέλουμε.

   Πχ στο ζήτημα που βάζω στο κείμενο σε σχέση με τη σπουδή του ΚΚΕ να καλεί τον κόσμο να συσπειρωθεί γύρω του και να απορρίψει όλους τους υπόλοιπους χώρους σε αντίθεση με τις δικές μας πολιτικές τακτικές (των συνεργασιών), δεν είναι και ενδεικτικό του σοσιαλισμού που θέλουμε;


   Διαγραφή
 9. Νέε,

  Τζιείνον τον χαφιέ τον πρόσφυγα, εν τζιαι είδες τον να κυκλοφορεί ή να περιφέρεται κάπου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, άφηκε μας τζιαι τρία σχόλια για τα ζητήματα που ψαχνόμαστε, αλλά δεν εκατάφερε να αποβάλει τον χαφιεδισμό του σε σχέση με μας τους δύο (ανέφερε και πάλι ονόματα, επαγγέλματα και τόπους διαμονής). Οπότε έχουν διαγραφεί τα σχόλια του.

   Σε περίπτωση που θέλει να επιστρέψει και να επιχειρηματολογήσει χωρίς να χαφιεδίζει, είναι ευπρόσδεκτος.
   Επίσης είναι ευπρόσδεκτοι οι άλλοι σχολιαστές να καταδικάσουν ή να επικροτήσουν τις πρακτικές του!

   Διαγραφή
  2. Νέε,

   Τελικά ξανακτύπησε [για δεύτερη φορά σήμερα] ο χαφιές ονόματι πρόσφυγας… Τελικά θα ‘χει πάθει παράκρουση! Τι όμως προσπαθεί να αποδείξει, πέραν από την εμπάθεια ΤΟΥ για τον Νέο και τον Anef_, με τις αποκαλύψεις ταυτοτήτων που επιχειρεί; Εκτός κι αν την έχει δει χαφιές και ρουφιάνος, στην προσπάθεια του να υπηρετήσει τους επαναστατικούς δήθεν κομμουνιστικούς σκοπούς ΤΟΥ! Προφανώς θέλει να ΜΑΣ ξεμπροστιάσει ως εχθρούς της Επανάστασης! Λες να έχει έρθει η ώρα να ζητήσουμε άφεση αμαρτιών;
   Πέραν όμως της πλάκας υπάρχει και κάτι το πολύ τραγικό, αλλά και σχιζοφρενικό στην όλη αυτή η ιστορία. Ένα άτομο με φιλο-ΚΚΕ θέσεις κι προσεγγίσεις, το οποίο προφανώς θα θεωρεί τον Εαυτό ΤΟΥ και κομμουνιστή, λειτουργεί με ξετσίπωτα και ξεδιάντροπα με χαφιεδισμό, όταν το κόμμα στο οποίο πρόσκειται έχει υποστεί τόσα και τόσα από χαφιέδες...
   Ασσιχτίρ πια με τους επαναστάτες του πληκτρολογίου που υποτίθεται «έχουν μάθει μαρξισμό», αλλά στην πράξη είναι σκέττα τούβλα! Εκτός κι αν είναι προβοκάτορες!

   Διαγραφή
 10. Κι επειδή η κύρια Δήμητρα ΜΟΎ πρότεινε στο πιο πάνω σχόλιο της με ημερ. 11/8/15, 6:23 μ.μ. [link: http://newgreekcypriot.blogspot.com/2015/08/blog-post.html?showComment=1439306605884#c3838067849724048277] «όταν διαβάσω τις θέσεις του ΚΚΕ πριν 20 χρόνια [να] διαβάσω και τις τωρινές», ΕΓΩ θα την παραπέμψω στο πιο κάτω απόσπασμα από άρθρο της τότε Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα που δημοσιεύτηκε στον “Ριζοσπάστη” τον Φεβράρη του 2003, δηλ. πριν 12 χρόνια κι όχι 20:
  «Πού απευθύνεται η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ
  Η συμμαχία που προτείνει το ΚΚΕ βγάζει απ' έξω εντελώς την αστική τάξη της χώρας, και εκείνα τα ανώτερα μεσαία στρώματα που είναι στην άμεση δούλεψή της, αντλούν τη δύναμη τους από τη συμμαχία με το μεγάλο κεφάλαιο. Αρα και τα κόμματά της.
  Μέσα είναι η εργατική τάξη, η μικρομεσαία αγροτιά, τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης, τα κοινωνικά κινήματα που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα δημοκρατικά δικαιώματα, για την απόκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων σε βάρος των λαών και της ειρήνης, των γυναικών και της νεολαίας. Είναι οι μετανάστες και μετανάστριες. Είναι οι εργαζόμενοι στον τομέα του πολιτισμού και της επιστήμης, που αντιστέκονται στην υποκουλτούρα, στην εμπορευματοποίηση και στη χειραγώγηση.
  Μέσα είναι οι πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν στην κατεύθυνση πάλης εναντίον των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού, οι δυνάμεις εκείνες που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μια νέα εξουσία, τη λαϊκή εξουσία που θα εκφράζει αποκλειστικά τα συμφέροντα των εκμεταλλευομένων και καταπιεζομένων.
  Απευθύνεται για κοινή δράση και συντονισμό σε δυνάμεις και κινήματα που δρουν σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, σε λαούς και χώρες που παλεύουν κατά των επιλογών των τοπικών και διεθνών καπιταλιστικών ενώσεων, που υπερασπίζονται το δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει για την τύχη του.
  Η πρότασή μας δεν καθορίζεται από το σήμερα, από το συσχετισμό που κυριαρχεί, από τα σημερινά κόμματα που υπάρχουν. Βεβαίως τον υπολογίζει, όμως ταυτόχρονα παίρνει υπόψη τις δυναμικές ανακατατάξεις που θα γίνονται στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, ανάλογα με το βαθμό ανάπτυξης της ταξικής πάλης, του αντιμονοπωλιακού, αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Παίρνει υπόψη το σύνολο των εξελίξεων και τάσεων που διαφαίνονται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
  Δεν περιμένουμε να διαμορφωθεί το Μέτωπο από μόνο του, να έρθει ως ώριμο φρούτο μιας αυθόρμητης διαδικασίας. Βοηθάμε να καλλιεργηθεί το έδαφος, πρωτοστατούμε μαζί με άλλες συνεργαζόμενες λαϊκές δυνάμεις να κτιστούν επιμέρους συσπειρώσεις που βοηθούν να διαμορφωθεί ένα μαζικό κοινωνικοπολιτικό ρεύμα το οποίο θα γεννήσει τη γενική πανελλαδική πολιτική και κοινωνική συμμαχία...»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μπράβο! Τώρα διάβασε τα σημερινά όπως και επίσης τις αναλύσεις τους για τον Σύριζα και τον οπορτουνισμό.

  Δήμητρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βρε, βρε τι βλέπουν τα τσακκίρικα τα μάτια ΜΟΥ! Η κύρια Δήμητρα άνοιξε λογαριασμό στο Google για να μπορεί να κάνει παρεμβάσεις εδώ, στο blog του Νέου, μετά που ο τελευταίος έβαλε μια μορφή ελέγχου/μετριασμού για τα σχόλια... [Βλέπετε ο γνωστός ρουφκιανός του διαδικτύου με το ψευδώνυμο πρόσφυγας είχε πάθει παράκρουση κι η αισχρότητα ΤΟΥ είχε ξεπεράσει κάθε όριο]... Κι ας έλεγε η [κα Δήμητρα] ότι «δεν είχε χρόνο να μου απαντήσει» [στα ερωτήματα/ζητήματα που έθεσα].

   Κύρια Δήμητρα,
   Το τί θα διαβάσω είναι θέμα δικό ΜΟΥ! Γι’ αυτό άσε κατά μέρος τις ειρωνικές υποβολές και τα υπεροπτικά σχόλια κι απάντα και σε κάτι που σε ρωτήσαμε, ή έστω σχολίασ’ το... Φτάνει πια το κρυφτούλι και οι εξυπνακισμοί! Κι είχες και παράπονο που σε περιέλαβα στην “Αγία” Τριάδα! Ποια η θέση ΣΟΥ για το απόσπασμα που παράθεσα από άρθρο της Αλέκας Παπαρήγα;
   Και επιτέλους γιατί δεν παίρνεις θέση για τους χαφιεδισμούς και αισχρή συμπεριφορά του καθικιού και ομοϊδεάτη ΣΟΥ πρόσφυγα; Να υποθέσω ότι δεν διαφωνείς με ό,τι κάνει;

   Και παρεμπιπτόντως, έτσι για να ξέρεις, τις “Θέσεις της Κ.Ε. του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο” τις μελέτησα από τον Δεκέμβρη του ‘12 όταν αυτές κυκλοφορήσαν σε ειδικό έντυπο με τον “Ριζοσπάστη”... ΕΣΥ τις διάβασες;

   Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού! [Καλό σερφάρισμα και καλά μπάνια! Κι αν τύχει τούτη τη φορά και πάρει το μάτι ΣΟΥ το καθίκι τον πρόσφυγα, πες του ότι έχει χάσει επεισόδια που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα του Anef_ και του Νέου]...

   Διαγραφή
  2. Μα σας απάντησα καλέ μου κύριε, το ΑΔΔΜ άλλαξε εδώ και χρόνια. Διάβασε τους λόγους που διαφοροποιήθηκε το ΚΚΕ στο βιβλίο "ο σύγχρονος δεξιός οπορτουνισμός". Δεν είναι αυτό το θέμα όμως, το θέμα είναι ότι ο Λαφαζάνης που μας παρουσιάζει ο νέος δεν έπεσε ξαφνικά στην πολιτική σκηνή. Και το άρθρο του αποφγεύγει προκλητικά την ιστορία του κυρίου για να συνεχίζει να πουλά μια πολιτική απατεωνιά. Λογικά θα έπρεπε να του κάνεις και εσύ κριτική αφού παραδέχτηκες τώρα ότι από αδαής είσαι τελικά πολύ διαβασμένος.

   Σούλα. (από εδώ και πέρα)

   Διαγραφή
  3. Κυρία Δήμητρα [άλλως Σούλα (από εδώ και πέρα)],

   Το βιβλίο “ Ο σύγχρονος δεξιός οπορτουνισμός” ΔΕΝ ασχολείται ειδικά με το “ΑΑΔΜ” [και γιατί το ΚΚΕ άλλαξε το πρόγραμμα του υιοθετώντας το σύνθημα για τη “Λαϊκή Συμμαχία”], αλλά περιέχει άρθρα που καταπιάνονται με τις διαφορετικές πτυχές του σύγχρονου δεξιού οπορτουνισμού σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Ιδιαίτερες αναφορές υπάρχουν για τη Σοβιετική Ένωση [από την εποχή του Χρουτσιόφ) και την Ελλάδα για τον ενιαίο Συνασπισμό και τη διάσπαση του το 1989...

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...