"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

11 Φεβρουαρίου 2016

Ξανά με τις ΝΑΤΟϊκές εγγυήσεις ο «Πολίτης»: ΝΑΤΟ την υστάτη κι από την πίσω πόρτα

ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ, και τώρα και πάντα.
 • Κυβέρνηση-Πινδάρου-Αμερικανοί προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για πιθανά σενάρια στο παρά πέντε της λύσης.
 • Η αρχισυνταξία της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας ρίχνει για άλλη μια φορά το γάντι στο ΑΚΕΛ και τον κόσμο της Αριστεράς.
 • Το ΝΑΤΟ μπορεί να εγγυηθεί μόνο τον πόλεμο και την καταστροφή στους αδύναμους λαούς.
Του Στέλιου Θ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 5/2/2016
 • Κάτι φαίνεται να προβληματίζει έντονα το Προεδρικό, την Πινδάρου και την Αμερικάνικη Πρεσβεία στη Λευκωσία σχετικά με την πορεία επίλυσης του Κυπριακού. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή του εκφραστικού οργάνου του συγκεκριμένου τριγώνου, της εφημερίδας «Πολίτης», να επαναφέρει συχνά και με εμφανή διάθεση να καλλιεργήσει το έδαφος μέσα στην κοινή γνώμη, το ζήτημα των ΝΑΤΟϊκών εγγυήσεων του νέου κράτους.
 • Στις 2 περασμένου Αυγούστου, η εφημερίδα που παίζει κατά πολλούς το ρόλο της «φωνής της Αμερικής» στην Κύπρο, απειλούσε και εκβίαζε ωμά το ΑΚΕΛ πως “αν επιμένει ότι θα καταψηφίσει τη λύση σε περίπτωση που υπάρξουν εγγυήσεις από πλευράς ΝΑΤΟ, η τουρκική πλευρά δεν έχει κανένα λόγο να υποχωρήσει από τη θέση ότι θέλει εγγυήσεις στην Κύπρο, σέρνοντας πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και την Ελλάδα και βεβαίως και την Βρετανία.”
 • Και είναι πραγματικά αξιοπερίεργο, ένα έντυπο που υποστηρίζει κατά τ’ άλλα την επανένωση και ως εκ τούτου τα κοινωνικά μέτωπα που την προωθούν, να βρίσκει θεματολογία και να θέτει ζητήματα που γνωρίζει εκ των προτέρων πως βάζουν σε κίνδυνο την ομοψυχία και την ενότητα των δυνάμεων της λύσης. 
 • Η νέα προσπάθεια του συμβούλου έκδοσης του «Πολίτη» Δ. Διονυσίου που δημοσιεύθηκε στην περασμένη κυριακάτικη έκδοση (29/1) με τίτλο «Ας μιλήσουμε για ΝΑΤΟ», εντάσσεται σαφώς στις άοκνες προσπάθειες τόσο του ίδιου, όσο και του «γκουρού» της εφημερίδας Μακάριου Δρουσιώτη τα προηγούμενα χρόνια, να εξωραΐσουν το ρόλο του ΝΑΤΟ στην Κύπρο και να το πλασάρουν ως καταλύτη της λύσης.
 • “Το ΝΑΤΟ μπορεί να είναι κακό”, θα καταλήξει ο σύμβουλος του «Πολίτη» στο άρθρο με το οποίο θέτει ξανά το ζήτημα της αναγκαιότητας των ΝΑΤΟϊκών εγγυήσεων, αλλά διαπιστώνει και προτείνει πως “το να διαβιώνουμε σε μια γειτονιά «μπάτε σκύλοι αλέστε» είναι πολύ χειρότερο”.
 • Τώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα, το ΝΑΤΟ όχι μόνο θα μας σώσει από τα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας, αλλά θα μας προστατεύσει αποτελεσματικά και από κάθε άλλο κίνδυνο στην περιοχή, ενδεχομένως τους ισλαμιστές που δημιούργησαν οι ίδιοι ή οποιοδήποτε άλλο εχθρό αποκτήσει η χώρα μας στο διηνεκές. Ακόμα κι από τον ίδιο μας τον εαυτό!   
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
 • Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε το ολοσέλιδο κείμενο του κ. Διονυσίου και να επιχειρηματολογήσουμε στα σημεία, και είναι πολλά, που εντοπίζουμε ιστορικές αυθαιρεσίες, στρογγυλέματα και συγκαλύψεις. Θα αντιπαρέλθουμε τα περί αντιΝΑΤΟϊκής «προπαγάνδας» και «ιδεολογικών αγκυλώσεων» με τα οποία στολίζει την Αριστερά ο αρθρογράφος και θα επικεντρωθούμε στην ουσία της καμπάνιας που ανέλαβε για άλλη μια βδομάδα ο «Πολίτης».
 • Στην πραγματικότητα, αυτό που προσπαθούν εναγωνίως να μας μεταδώσουν οι συντάκτες και τα κέντρα πληροφόρησης της εφημερίδας, είναι πως οι Αμερικανοί δεν αισθάνονται άνετα με ένα νέο σύστημα εγγυήσεων στην Κύπρο στο οποίο, μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα έχουν λόγο και ρόλο η Ρωσία και η Κίνα.
 • Αξιολογώντας τον καταιγισμό του «Πολίτη» γύρω από το ζήτημα, και έχοντας υπόψη τις διασυνδέσεις του με ανθρώπους που χαράζουν στρατηγικές σε βάθος, θα πρέπει ίσως να μελετήσουμε σοβαρά το σενάριο να οδηγηθούν αργά ή γρήγορα οι συνομιλίες σε ένα αδιέξοδο, στο οποίο θα τεθεί ως λύση στο σύστημα εγγυήσεων του νέου κράτους η «σφραγίδα» του ΝΑΤΟ.
 • Ματαιοπονούν φυσικά οι συγκεκριμένοι κύκλοι αν πιστεύουν πως η Αριστερά θα εγκλωβιστεί σε αυτό το δίλημμα προκειμένου να αρθούν και τα τελευταία εμπόδια για τη λύση. Το ΑΚΕΛ δεν θα συναινέσει στην άνευ όρων παράδοση του τόπου στα επεμβατικά δικαιώματα του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα των Αμερικανών που το διευθύνουν, για να επιτευχθεί μια ψευδεπίγραφη ανεξαρτησία.
 • Αυτό, ήταν η δική μας κόκκινη γραμμή εξ αρχής, κι αν χρειαστεί θα εξηγήσουμε τη θέση μας ξανά και ξανά, μέχρι να συνειδητοποιηθεί απόλυτα από όσους ενδιαφέρονται πως δεν θα περάσει μια τέτοια φόρμουλα, ακόμα και την υστάτη.
 • Ας μαζέψουν λοιπόν το γάντι κι ας επικεντρωθούν σ’ αυτά που ενώνουν τον κυπριακό λαό στην πορεία για μια κάποια δικαίωση, μετά από εξήντα χρόνια ταλαιπωρίας και διχασμού.      
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ
 • Οι ΗΠΑ κατά πρώτο λόγο μέσα στο ΝΑΤΟ, όπως και η Τουρκία φυσικά, ευνοούν διαχρονικά μια κατάληξη της διαδικασίας που θα κρατά την Κύπρο και το λαό της όμηρο της συμμαχίας και μακριά από τις σφαίρες επιρροής των ανατολικών υπερδυνάμεων.  
 • Με ενδεχόμενες ΝΑΤΟϊκές εγγυήσεις όμως, ο πρώτος λόγος για επέμβαση στο νησί σε περίπτωση που αυτό κρίνεται αναγκαίο, θα ανήκει δικαιωματικά στις ΗΠΑ, κάτι που θα πρέπει να προβληματίζει πιστεύουμε κάθε Κύπριο.
 • Ποιά ασφάλεια μπορεί να νιώσει ο πολίτης της ενωμένης Κύπρου, αν αυτή παρέχεται από αυτούς που… φλόμωσαν στην ασφάλεια και την προστασία την περιοχή μας, καταντώντας την ένα ερείπιο για να περάσουν οι αγωγοί τους και να επανασχεδιάσουν τα σύνορα;  
 • Πώς να αισθανθούμε ασφαλείς κάτω από τις «εγγυήσεις» μιας συμμαχίας που κατασκευάζει διαρκώς εχθρούς, σπρώχνοντας τους λαούς σε εμφυλίους και πισωγυρίσματα δεκαετιών, αν όχι αιώνων;
 • Και ποια η εγγύηση, πως όπως με δύο μέτρα και δύο σταθμά αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν κάθε διεθνές ζήτημα οι Αμερικανοί και οι ΝΑΤΟϊκοί γενικά, δεν θα συνεχίσουν και την επόμενη μέρα της λύσης να προσεταιρίζονται τους ακραίους και να προωθούν τα δικά τους συμφέροντα;
 • Οι κύπριοι δημοκράτες δεν διακατέχονται ούτε από ιδεοληψίες, ούτε από εμμονές και ούτε φυσικά υποφέρουν υπό μια χρόνια πλύση εγκεφάλου όταν κατατάσσουν τη βορειοατλαντική συμμαχία και τα φασιστικά της όργανα ανά την υφήλιο, στον πλέον επικίνδυνο εχθρό της ανθρωπότητας, της δημοκρατίας και του πολιτισμού.
 • Το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί το ΝΑΤΟ είναι τον πόλεμο, την καταστροφή, την προσφυγιά και την ταπείνωση των λαών, όταν αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα των ισχυρών. Μακριά από μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...