"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

9 Απριλίου 2016

«Ο νούρος του σιήλλου εν ισιώννει»: Επίδειξη δύναμης στην τ/κ κοινότητα από τον «επανενωτικό» Αναστασιάδη

Όποιος σε ρωτήσει για τους υδατάνθρακες... πε του έννεν που τη δουλειά του!
 • Υποβιβάζει την Κυπριακή Δημοκρατία σε «ελληνοκυπριακή διοίκηση» για χάρη της εκλογικής συσπείρωσης του Συναγερμού.
 • Μετά από τρία χρόνια θυμήθηκαν τις αδειοδοτήσεις στην ΑΟΖ οι κυβερνώντες, μέσα στην καρδιά της προεκλογικής εκστρατείας.
Του Στέλιου Θ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 1/4/2016
 • Προκήρυξε τρίτο γύρο αδειοδοτήσεων έρευνας στην κυπριακή ΑΟΖ ο Νίκος Αναστασιάδης, όλως τυχαίως μέσα στην καρδιά της προεκλογικής εκστρατείας, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση, και ειδικά προς το Μουσταφά Ακιντζί μετά τη συνάντηση της Δευτέρας, πως αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας!
 • Η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος στον ηγέτη των τουρκοκύπριων είναι ενδεικτική της φιλοσοφίας που διακατέχει τη Δεξιά σε ότι αφορά τη λύση του Κυπριακού. «Και λογαριασμό δεν δίνουμε» στους υποτίθεται αυριανούς συνδιαχειριστές, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
 • Αντί ο «επανενωτικός» Αναστασιάδης να διασκεδάσει τα ερωτήματα του Ακιντζί, διαβεβαιώνοντας τον πως οι δομές διαχείρισης των επενδύσεων θα παραμείνουν στην κεντρική κυβέρνηση του νέου κράτους και πως σε καμιά περίπτωση δεν θα μεταφερθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μόνο στους ελληνοκύπριους, προτίμησε να κάνει επίδειξη δύναμης στην άλλη κοινότητα.  
 • Φυσικά και είναι δικαίωμα του νόμιμου κράτους να χειρίζεται τις υποθέσεις του στη βάση του διεθνούς αναγνωρισμένου δικαίου.   
 • Με την ίδια όμως θέρμη που η Κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού υπερασπίζεται τη νομιμότητα των ενεργειών της απέναντι στις τούρκικές αλλά και τις τουρκοκυπριακές αντιδράσεις, θα πρέπει και να πείσει τους συνομιλητές της πως διασφαλίζονται απόλυτα τα οφέλη της μελλοντικής τ/κ ομόσπονδης πολιτείας από τις ενέργειες αυτές.
 • Εάν συμπεριφερόμαστε ως «ελληνοκυπριακή διοίκηση» αντί ως Κυπριακή Δημοκρατία, μια νοοτροπία που αποκαλύφθηκε σε όλη της την έκταση και στην περίπτωση των νέων σχεδιασμών για τον κυπριακό στρατό, ας μην αγανακτούμε με την επιμονή των επίσημων τούρκικων αρχών να μας αποκαλούν με αυτό τον τρόπο και ούτε να απορούμε, ωσάν μωρές παρθένες, για την καχυποψία των τουρκοκυπρίων.
 • Ο αυτό-υποβιβασμός της Κ.Δ. σε «εθνική διοίκηση», ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση όταν ο κλασικός γαλάζιος λαϊκισμός μπαίνει μπροστά για χάρη των εκλογών ή όταν αποκαλυφθούν οι γεωπολιτικές αυταπάτες της Δεξιάς, το μόνο που εξυπηρετεί διαχρονικά είναι να σπρώχνει τους τουρκοκύπριους πιο κοντά στο αντιδραστικό τούρκικο καθεστώς.
Ο ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΛΥΣΗΣ
 • Δεν μας εξηγεί φυσικά το κυβερνητικό επιτελείο, αναγγέλλοντας με περηφάνια το νέο γύρο, για ποιους ακριβώς λόγους διακόπηκε η διαδικασία αδειοδοτήσεων άμα τη αναλήψει καθηκόντων από το Νίκο Αναστασιάδη.
 • Είναι γνωστό πως από την Άνοιξη του 2013 και μέσα στο 2014, ανώτατοι αμερικανοί αξιωματούχοι όπως οι Κέρι και Μπάιντεν, έκαναν ξεκάθαρο στην πλευρά μας πως θεωρούν το φυσικό πλούτο της χώρας μας ως «μέρος της λύσης», αποτρέποντας τη συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος που εκπόνησε η «απείθαρχη» προηγούμενη Κυβέρνηση.
 • Έπεισαν τον πρόεδρο τότε, πως για να υποβοηθηθεί το Κυπριακό θα ήταν καλύτερα να παγώσει τη διαδικασία για τα επόμενα τεμάχια έτσι ώστε να έρθει η Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
 • Αυτός τους εμπιστεύτηκε, για να μείνει έκπληκτος στη συνέχεια από τη συνεχιζόμενη παρουσία της τούρκικης φρεγάδας στην κυπριακή ΑΟΖ, αποχωρώντας από τις συνομιλίες για το Κυπριακό διαμαρτυρόμενος και προδομένος, για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, από τους Δυτικούς «φίλους» και «στρατηγικούς» του «συμμάχους».
 • Για καλή μας τύχη, οι τουρκοκύπριοι μάζεψαν τα αποθέματα δημοκρατικής αντίστασης που αποδεδειγμένα διαθέτουν και εξέλεξαν στην ηγεσία τους το 2015 ένα ειλικρινή υπέρμαχο της λύσης, ένα αγωνιστή της κοινοτικής απελευθέρωσης και της επανένωσης.
 • Το παράθυρο της ευκαιρίας που προσφέρει ο Μουσταφά Ακιντζί είναι σημαντικό για να το χαραμίζει ο αντιφατικός μας πρόεδρος για χάρη της συσπείρωσης του Συναγερμού και υπό το φόβο εθνικιστικών εκροών στις εκλογές του Μαΐου.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...