"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

7 Φεβρουαρίου 2017

Προκλητική ανοχή στους ακροδεξιούς

Δίνουν αφορμές στους ομογάλακτούς τους εθνικιστές Γκρίζους Λύκους στα κατεχόμενα και την Τουρκία
 • Η ηγετική πυραμίδα του ΔΗΣΥ αντιμέτωπη με τον απορριπτισμό σε όλες τις δομές του κυβερνώντος κόμματος και της κρατικής μηχανής.
 • Πάλι δεν είδε τίποτα ο Ιωνάς, απάθεια στο Υπουργείο Άμυνας– Στο παρά πέντε της λύσης συνεχίζουν να ανέχονται και να δικαιολογούν τους νεοφασίστες.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 17/1/2017
 • Μπορεί ο κυβερνών Συναγερμός και η ηγετική του πυραμίδα, με προεξάρχοντες τον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη και τον Αβέρωφ Νεοφύτου, να δηλώνουν με κάθε ευκαιρία πως η πορεία για επίλυση του Κυπριακού είναι αναγκαία και ασφαλέστερη της παρούσας κατάστασης, αλλά μεγάλο μέρος της παράταξής τους και της κρατικής μηχανής που διευθύνουν, συνεχίζει ακόμα στο διχοτομικό χαβά του Γριβισμού.
 • Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός πως παρά την ακροδεξιά κινηματική δράση που δυναμώνει μέρα με την ημέρα ενάντια στην προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, ούτε η Αστυνομία αλλά ούτε και οι σχετικοί Υπουργοί, φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα.
 • Ομάδα μασκοφόρων ακροδεξιών με την επωνυμία «Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα» προσέγγισαν με συνοδεία αστυνομικών το χώρο της μαζικής δικοινοτικής συγκέντρωσης της προηγούμενης Τρίτης 10/1 στο Γήπεδο της Τσεττίν Καγιά, καθυβρίζοντας και απειλώντας έντονα τους εξερχόμενους χωρίς να κινηθεί καμιά διαδικασία εναντίον τους.
 • Οι ΕΛΑΜίτες στη συνέχεια, βρήκαν την ευκαιρία μετά από δηλώσεις του Ερντογάν να «επανδρώσουν» εγκαταλελειμμένο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς στον Κάτω Πύργο, αναρτώντας την ελληνική σημαία και τον εκκλησιαστικό δικέφαλο, ως «μέγα χορηγό» εικάζουμε, διαφημίζοντας μάλιστα τη συμβολική τους αυτή «κατάληψη» στο διαδίκτυο.
 • Είναι να αναρωτιέται κανείς. Όποιος θέλει μπορεί να κρύβεται πίσω από μια μάσκα και να προπηλακίζει ειρηνικούς συμπολίτες του, με την αστυνομία από δίπλα να κρατά ουδέτερη στάση νομίζοντας πως διαπράττει το καθήκον της;
 •  Όποιος θέλει και όποτε επιθυμεί μπορεί να κάνει κατάληψη σε μη επανδρωμένα φυλάκια μέσα στη νεκρή ζώνη, με την Τουρκία και τους εθνικιστές απέναντι να περιμένουν «πως και πως» μια ευκαιρία τύπου Δερύνειας για να κάνουν τα δικά τους.
 • Ή μήπως, δεν θα εκπλαγούμε αν το ακούσουμε κι αυτό, «τα καλά και μορφωμένα παιδιά» του ΕΛΑΜ πήραν και την άδεια του αρμόδιου Υπουργείου για να επιδείξουν τους ψευτοπαληκαρισμούς τους χρησιμοποιώντας τις αμυντικές μας υποδομές;  
 • Σε κάθε περίπτωση, αυτή δεν είναι υπεύθυνη στάση εκ μέρους των υπουργείων Δικαιοσύνης και Άμυνας. Αντί να βρίσκονται σε ιδιαίτερη εγρήγορση αυτή την περίοδο μήπως προλάβουν τους προβοκάτορες,  παρακολουθούν με απάθεια την αναβίωση του μιλιταρισμού και το ξεδίπλωμά του ακόμα και μέσα στη νεκρή ζώνη, εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών για ειρήνευση στην Κύπρο.
 • Ο ΔΗΣΥ, ως κυβερνητικό κόμμα, ως Υπουργοί και στελέχη, δεν πείθουν το επανενωτικό κίνημα του τόπου για την προσήλωσή τους στο στόχο της λύσης, επιμένοντας να ανέχονται αυτά τα φαινόμενα που απειλούν, ξανά, την προοπτική μια θετικής πορείας.
 • Ο χρόνος φαίνεται να ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα, αλλά οι κυβερνώντες συνεχίζουν να προστατεύουν και να δικαιολογούν τον εξτρεμισμό για πολλούς ιστορικούς και ιδεολογικούς λόγους. 
 • Η άνοδος του Νίκου Αναστασιάδη και του Συναγερμού στην εξουσία άλλωστε, πάτησε και με τα δύο πόδια στην αναβίωση του εθνικιστικού και αντιΑΚΕΛικού κλίματος της προηγούμενης περιόδου, ενός κλίματος που επηρέασε αρνητικά την κοινωνία και ως προς τη λύση του Κυπριακού προβλήματος.       
 ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΓΡΙΒΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΛΗΡΙΔΗ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
 • Η πικρή αλήθεια είναι πως το κόμμα που δημιούργησε ο Γλαύκος Κληρίδης το 1976 με τις ευλογίες του μεγάλου κεφαλαίου του τόπου και των δυτικών, στηρίχθηκε στην προσχώρηση της ΕΟΚΑ Β’ και τα εθνικιστικά σωματεία των πόλεων και της υπαίθρου.
 • Η παράταξη αυτή, γαλουχημένη στα ιδανικά του εξτρεμισμού, του μιλιταρισμού, του αντικομμουνισμού και της υποτίμησης των τουρκοκυπρίων, παρά τη ροπή του επίσημου πολιτικού της φορέα, του Δημοκρατικού Συναγερμού, προς τη λύση του Κυπριακού στη βάση των συμφωνιών για ομοσπονδία, δεν είναι αντικειμενικά σε θέση να λειτουργήσει εποικοδομητικά.
 • Πώς να ήταν άραγε έτοιμη αυτή η παράταξη για το δημοκρατικό άλμα της επίλυσης του κυπριακού όταν, με την απόλυτη ευθύνη του Γλαύκου Κληρίδη και μετέπειτα του Νίκου Αναστασιάδη και των υπόλοιπων πρωτοκλασάτων στελεχών του ΔΗΣΥ, φτάσαμε στο σημείο να στήνουμε καλλιμάρμαρα στους πεσόντες πραξικοπηματίες;
 • Και πώς να προετοιμαζόταν η κοινωνική βάση της Δεξιάς για την ειρήνευση στην Κύπρο, όταν δέχεται για δεκαετίες, μαζί με ολόκληρο εννοείται τον κυπριακό λαό, μια ανελέητη εθνικιστική προπαγάνδα και μια ανιστόρητη πέρα ως πέρα αφήγηση για τις ευθύνες της ε/κ κοινότητας και της Ελλάδας για την κατάσταση που βρισκόμαστε;
 • Τα δύο-τρίτα της βάσης του Συναγερμού, μαζί με μια ομάδα σημαντικών στελεχών του κόμματος για την εποχή, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου του Γιαννάκη Μάτση, δεν δίστασαν το 2004 να πετάξουν στον κάλαθο της ιστορίας τον Γλαύκο Κληρίδη και να «επικηρύξουν» πολιτικά τον Νίκο Αναστασιάδη, επειδή υποστήριζαν την αποδοχή του σχεδίου του ΟΗΕ στο δημοψήφισμα.
 • Πολλοί από αυτούς που βρίσκονταν τον Φλεβάρη του 2013 στο «Ελευθερία» για να πανηγυρίσουν την εκλογή του Αναστασιάδη, φωνάζοντας το γνωστό «όλα μπλε Νίκαρε» και γιουχαΐζοντας τις αναφορές του στους τουρκοκύπριους, είναι αυταπόδειχτο πως δεν θέλουν και πολύ για να περάσουν απέναντι. Η Δεξιά από την Ακροδεξιά δεν ήταν ποτέ, εδώ που τα λέμε, και σε μεγάλη απόσταση.   

1 σχόλιο:

 1. εν προφητικά τα άρθρα σου. εφτάσαν σε σημείον να τσουλλώννουν του ελάμ μες την βουλή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...